ullsockorna försökte döda mig!

Okej, jag höll på att slå ihjäl mig idag!


  Jag skulle öppna dörren för Anniken så jag gick upp för trappan och gjorde det. Sen skulle jag ner för trappan igen! Jag hade på mig ett par tjocka ulliga strumpor. Ja har ganska bra fart i början av trappan, och är inte medveten om faran! ;P

    Så när jag har tagit ca tre steg så sätter jag ena foten lite för långt ut på steget. De ulliga sockorna gör att jag inte får något bra grepp, så jag fortsätter att glida ner för trappa (väldigt snabbt). Men allt känns som om det går i slowmotion, och panikslaget försöker jag få tag på trappräcket. Men det går för fort så jag får inte tag på det. Jag tar mina sista krafter och slänger armen bakåt, och tar tag i räcket så hårt jag kan...

Så är min flygtur över, den gick nog på någon sekund. Haltande går jag därifrån, ja tror dessutom att ja sträckte min arm. En stund tycker jag synd om mig själv, men det går över...


Hello sexy! ;P

Okej allesamman nu glömmer vi killen i barnehagen, han som jag inte förstår vad han säger iaf! 
    
    Jag har ett nytt mål i sikte! Han heter Jonas och är vikarie (tror jag) på barnehagen. Det va hans första dag ida, och när jag kom för att lämna Caroline så kom han till oss. Han presenterade sig så snällt och berättade att han va ny där. Han pratade norska, och jag förstod allt va han sa! Jag presenterade mig och Caroline, jag sa dock inte vad jag jobbade med, det blev aldrig tid för det!
   Ja uppfattade inte riktigt om det va hans första dag där, så jag frågade! Och det va det.

Det va konstigt jag blev inte ett dugg nervös inför att prata med honom. Jag skulle kunna ha fortsatt att snacka !_! Men jag skulle ju bege mig hemåt.

 Men snart får jag träffa honom igen! Ska ju hämta Caroline igen, då ska jag komma på något att säga till honom. Jag måste ju fråga hur han har haft det idag!  : )))


Lörda 22/11 -2008

Kommit hem nu efter en väldigt trevlig dag, med trevligt sällskap!

   Dagen började med en lång och skön sovmorgon (09.40 gick jag upp). Så gick jag upp till familjen och tog mig två mackor och ett glas juice, å så gick jag ner på rummet mitt och åt framför datorn. Pratade senare med Sandra(från Kinna!) och vi bestämde att vi skulle träffas. Vi skulle även träffa en ny tjej. 
  
     Så till Sandvika gick jag ungefär vid halv 1 tiden, och mötte upp jenterna vid biblioteket. Vi visade nykomlingen Monika runt både i köpcentret och lite utanför. Efter ca en timme kom vi fram till att ingen av oss hade ätit sen frukost, så vi letade upp en restaurang och beställde lite käk!


   Mätta och belåtna gick vi till biografen för att se om någon bra film skulle gå, vi övervägde fram och tillbaka vilken film det skulle bli. Saw 5 eller Mamma Mia stod det mellan. Men så va det så att Monika ville nog helst inte se Mamma Mia och Sandra ville helst inte se Saw. Eftersom vi inte kunde bestämma oss så tog vi Sandras bil och åkte till Asker. Sandra var väl bra på att köra bilen… eller inte! Hahaha hon kunde aldrig få in trean! Så efter en stund frågade hon om jag vill köra istället, och jag hade ju mitt körkort med mig så, varför inte!!

    Det va inte alls svårt! Förstod inte vad hon menade med att trean va svår, jag hade inga problem med den alls! Men men... vi köpte lite godis och glass och åkte hem till henne och kollade på en film, sen blev det dags för oss att åka hem, så Sandra följde oss till bussen. Ja och Monika skulle med samma buss så det va trevligt med sällskap! Hon va väldigt trevlig alltså, hon bodde med en engelsktalande familj med tre barn i nästan samma ålder som mina.


XOXO


Se här vilka gobitar Saab hittade!


Här är vi i Saabs föräldrahem, i hennes rum alltså!  Vi ska till Kullaberg!! Så vi går väl i
högstadit!



Högstadiet igen, Jag har för mig att vi skulle ta en bild till min lunarstorm



 Samma här




Shit alltså det va länge sedan! Vi va så små och söta!

Shopaholic



     Okej nu skriver jag igen, det va ju ett tag sedan nu.

Saken är den att det inte har hänt något speciellt, jag har jobbat på som vanligt. Men iaf i går efter jobbet snackade jag lite med Saab på skype. Sen gick jag en promenad till Sandvika för att gå lite i affärer.
    Innan jag gick in i storcentret var jag fokuserad på att jag skulle kolla efter julklappar! Och samtidigt tänkte jag vad sköldpaddan i ”Hitta Nemo” sa till Marvin: Eyy… fokusera polarn!


   Så går jag då in i centret och är fokuserad. Den första klädaffären jag möter går jag in i, och så är allt jag tänkte på förut glömt! Jag börjar genast titta efter saker till mig själv, å så fortsätter det!

  
   Ett par jeans hittade jag, väldigt snygga! Men jag hittade faktiskt några julklappar, jag ska inte köpa dom riktigt än bara.

Men vad ska jag köpa till Moa? Det är ett mysterium…Och litet musterum vad jag ska köpa till Saab också.

    Det jag ska köpa till mamma hittar jag aldrig, jag vet vad det ska vara, men det är inte många affärer som säljer det!


 Jag längtar efter jul! Hela stämningen och allt! Speciellt saknar jag Ferdinand under korkeken, han och hans mamma är så mysiga! Å Kalle anka, japp jag saknar allt som har med jul att göra!



XOXO Suss


Man åker ju inte hur som helst!

Jo nu är jag alltså tillbaka i Norge! Efter en superskön och rolig helg är det lite blandade känslor att komma tillbaka till jobbet. Nu tänker jag inte skriva upp allt jag gjorde från fredag till söndag, men lite gran kan jag berätta om! Okej… jag har träffat min underbara vänner Sabina och Moa.
   Så va jag hos en av mina väninnor som fyllde 21 år, så där blev det god mat och godsaker. Så har jag varit med familjen, och äntligen fick jag träffat Sussi och Daysi (råttorna).

Vid halv 11 i lördas åkte ja till Saab för vi skulle vidare till lounge senare! Superkul blev det väl inne på pubben! Eller som Saab skulle skriva det: “hahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahhahahahaahhaahhahahaahhahahahahahahahhahahahaahhaahahahhaha”

Men iaf på söndagen fick jag skjuts av mormor och mamma till Gbg där min buss skulle går. Och inte nog med att bussen var 20minuter försenad. Jag gick på sist på bussen och då var ju den självklart full! Så jag och två andra personer fick inte plats, så det led till att vi fick vänta ännu en halvtimma på att vi skulle få ett åk! Och det va kanske inte så tokigt ändå! För det slutade med att vi blev bjudna på taxi hala vägen till Oslo! Som sagt ska man åka så ska man åka fint! Det kan inte ha blivit billigt för Swebus! Våran chaufför va super rolig! han va från Ungern. Varje gång han stannade för att köpa något eller bara sträcka på benen så frågade han om någon vill ha ballerina kex!!!

    Efter ett tag så försökte jag sova och det va ju inga problem, tills jag vaknade med ett ryck! JAG LYCKADES SNARKA!!!!!!!!!!!! Jag vaknade alltså av att jag drar en timmerstock! Jag hostar lite och lossas inte om att det hände! Jag visst att det skulle hända!


Utb.

Vad ska jag bli för något? Och nu menar jag inte vad jag ska gör precis när jag slutat som au pair, för då vet jag vad jag ska göra. Jag ska jobba! Men jag måste ju läsa vidare, jag kan inte gå med på att vara undersköterska hela livet. Det skulle bli på tok för enformigt. Nog för att uskor gör ett väldigt bra jobb och man ska verkligen inte kranka ner på dom! Men jag vill inte vara det, ja vill inte ha en massa människor som är “högre” än mig. Nu är det så att jag kan tänka mig att bli väldigt många olika saker, det är massor från barnmorska till veterinär!!!!

    Men just nu tippar det åt barnmorke hållet. Först måste jag dock utbilda mig till sjuksköterska. Och det värkar ju inte så väldigt kul! Mkt pluggande och mkt praktik! Blä!


Dålig start på dagen och Ikea!

Vaknade så förfärligt idag! Det börjar med att Carolina öppnar min dörr och frågar om vi ska spela ett spel. Och just när jag kollar på klockan tycker jag det ser ut som om den är halv 8. Och inte nog med det, ja får för mig att det är fredag också. NEJ jag har ju försovit tänker jag i alla hast, min larmklocka på mobilen har svikit mig. Ja rusar upp och tar på mig mina kläder. Och just när jag fått på mig allt så börjar jag tänka, och så kollar jag på klockan, och den står på halv 9. *lampa ovanför mitt huvud* Det är ju lördag! Nej va jobbigt, jag går ut till Carolina och säger att jag är trött och att hon får spela med Andreas istället. Så går jag och lägger mig igen! Så slutar det med att jag vaknar kvart i 10 istället.



 

Vid halv 12 fick jag skjuts till Ikea. Äntligen kom jag dit, jag har velat åka dit sen jag kom hit typ! Så jag gick där inne i lugn och ro. Det skulle ju vart roligare att ha någon att gå med, men jag hade inte fått kontakt med någon av de andra praktikanterna. Eller dom som jag gillar mest av dom åker ofta hem på helgerna. Jag blev hungrig och gick till restaurangen och tog vårrulllar med nudlar och grönsaker.


Okej nu vet jag att ni vill veta vad jag köpte där! Okej det va:

  • Present papper för 15 kr
  •  2 ( 3 pack) julgranskulor, svart jätte snygga!   bara 2 kr för båda paketen!!!
  • Och (tro det eller ej) ett gosedjur! Japp det föreställer en liten brun råtta, och den ser precis ut som Daysi! Jag kunde inte motstå den! Den kostade bara 10 kr!) 

Jag är riktigt nöjd med mina inköp från:




Sen gick jag vidare för att gå till mitt favorit köpcenter, alltså det i Sandvika! Jag hade dock inte med mig så mkt pengar       =(. Kanske 230. (det låter kanske inte så liten). Men iaf jag köpte:

  • Ett svart paraply (det regnar ute och mitt röda gick sönder på vägen dit!)
  •  En svart stickad mössa på H&M 
  • En brun kofta på Gina tricot









      


 


Skype

Har "skypat" med Patrik och mina min råttor Sussi och Daysi idag! Så tog lite bilder på dom!




Sussi


Sussi


Patrik och Daysi


Sussi

Patrik


Norsk accent!

Jaha idag har väl varit en relativt lugn dag, blev dock inte ledig fören nu. Anne Grethe skulle följa med dom största barnen till träning, och Anthon skulle jobba sent. Så jag har underhållit Carolina och gett henne kvällsmat. Sen skulle hon lägga, så jag läste en bok för henne! (på norska). Det är lite knepigt att läsa för dom uttalar ju orden lite annorlunda. Så jag försökte mig på lite norsk accent. 
  Men jag tycker att jag gör framsteg,  blivit bättre och bättre på det. Eller det är vad jag tror iaf, Carolina kanske inte förstår ett ord av vad jag läser!!!
   ;P


kvack!

Carolina berättade ett så roligt skämt för mig idag! Jag tror att jag har hört något sådant förut eftersom jag kände igen det. Men den gick såhär iaf:


Det va två ankor som simmade över en sjö, så mötte dom en annan anka, då säger den ena "kvack" då säger den
andra "men det skulle ja ju säga"!



Anonym =P


Varför händer alla konstiga saker mig?


Idag har jag inge gjort något jättespeciellt, jag har varit ute och gått. Skulle faktiskt se om jag hittade Ikea, för dom har en i Slependen. Och det är inte långt dit, jag viste egentligen att det va stängt, men jag tänkte att jag kunde gå dit så att jag visste vart den fanns iaf. Så efter att jag hade hittat den så gick jag vidare för att gå till Sandvika. Efter all choklad i lördas så behövde jag röra på mig lite! =P


    Men på vägen hem iaf så gick jag och åt på en smörgås, jag hade tagit med mig en eftersom jag viste att jag skulle gå långt. Så just när jag tar ett stort bett i mackan så stoppar två killar mig Jag får förstås skynda mig att sväljas den otuggade biten för att inte göra bort mig!
     Det va två killar alltså kanske i 23 års åldern , den ena va ganska snygg, men den andra va inte lika attraktiv. Så börjar den snygg babbla om Gud, och så berättade han hur han själv hade haft det när han va liten och inte ville gå till kyrkan. Så där står jag och bara tittar på honom och lyssnar på vad han säger. Vad ville han komma fram till? Han frågade om jag va kristen, och det sa jag att jag va. Men han fortsatte att prata som om jag inte va det. Så sa han något om att vi skulle prata i sju minuter. Jag bara håller med honom, och säger okej liksom (han va ju snygg, det va därför!) . Så frågade han om han kunde få mitt nummer, så kunde han ringa i veckan. Och så frågade han vad jag tyckte att man skulle göra på söndagar. När han sa det tänkte jag: man är ju tvingad till å ta det lugnt, det finns ju inte ens en mataffär öppen!!!! Men jag svarade inte det högt!

Men jag frågade honom dock vad han ville homma fram till. Han svarade något om gud och kyrkan och att vara lycklig.


   När dom hade gått iväg tänkte: Moa skulle varit med, hon skulle få pippi alltså! Hon skulle komma på smarta saker att säga till killarna!


Skulle behöva en kram

Nu måste jag skriva igen, hoppas ni hänger med, det blir ganska många inlägg jag gör! Men men, nu är det lördakväll och vad ska en 19 årig tjej göra då? Jo egentligen skulle hon ju sitta i en bar med hennes kompisar och bli bjuden på drinkar av fulla killar. Men vad gör jag? Jo jag sitter ensam på mitt lilla rum i Norge och käkar choklad och lyssnar på snyftare som westlife och whitney Huston... Har ätit min mat här nere också….Varför? Jo familjen vill äta middag själva på helgen, alltså utan mig… Pappan i familjen sa det att dom ville äta själva på helgerna framöver. Men jag fick gå upp å ta mat om det fanns, annars skulle jag få laga min egen. Så jag fick ta mat och sedan gå ner på mitt rum och äta. Är jag så tråkig att sitta och äta med? Jag stör väl ingen?  =.(

Men det är ju deras hus, jag är ju bara deras städerska…
 

   Men men dom ska väl få vara själva på helgerna, jag kan stanna på mitt rum hela dagarna eller så kan jag åka iväg och inte komma tillbaka förän sent!


//But it hurts

Föresten!  Va i Sandvika idag, såg den snygga killen i Teknikmagasinet, men jag vågade inte titta på honom. Jag va rädd att mitt hjärta skulle stanna!


RSS 2.0