stilmall...

ÅÅ nu blir jag besviken! Jag hade tänkt att ändra lite på min blogg. Ni vet annan bakgrund och annan stil på texterna till rubriker. Så jag har gått in på “redigera stilmall” och ändrat det jag ska. Och så tryckte jag på “förhandsgranska” och allt ser bra ut. Sen trycker jag på “spara stilmall”. men så när jag kollar in min blogg igen så ser den ut som förut, den har inte det jag ändrade!  Hur gör jag då? Kommentera om ni vet hur man gör tack!

Natti natti dröm söta drömmar!

6 minuter om dagen... =P

En lugn och skön dag går nu mot sitt slut. Vädret har väl inte varit det bästa, men jag har hört att morgondagen ska bli väldigt soolig! Det hoppas vi på.

Ja kom precis hem från en promenad till Smart club där jag köpte lite frukt att äta på. Och dessutom köpte jag en bok; “ 6 minutter om dagen, stram opp”  Det ska vara en bok om lite stretching och styrkeövningar som ska forma kroppen. Så nu jäklar.

  Efter det besöket så gick jag till Ikea för att köpa billiga batteri till min kamera. Ja gick självklart runt och kollade ett tag också. Men så när jag står i kön så är det en tjej bakom mig som har ett berg av varer på sin vagn, det är allt från galgar till 1000 delars hylla. Så plötsligt så hör man hur allt börjar kana och det blåser riktigt till i min rygg när alla hennes grejer åker av vagnen. Så där ligger allt utspritt på golvet, stakars. Hon börjar lite panikslaget plocka ihop allt, men ingen hjälper henne. Så jag lägger ner min saker på golvet och hjälper. Det va min goda gärning för idag, vad har ni gjort för några? Patrik och Moa…? ni kanske har gjort några goda gärningar på wow iaf! 

yaa yaa

GRATTIS PATRIK

Idag fyller min lilla lillebror 16 år!







Fina bilder va?
 
  Han är verkligen vårat charmtroll!


bye bye Sweden

Det börjar lite sugit att komma till norge, ja vet inte men när mamma vinkade av mig i Göteborg skulle jag hellre vilja stanna kvar med henne. Hon såg så ensam ut, nja jag ville inte åka hit.

    Efter en stund i bussen upptäcker jag en riktigt heting som sitter snett bakom mig, mkt snygg  *drömmer mig bort en stund*  Ja kunde inte sluta med att kolla bakåt hela tiden.
  Nje man annars va inte resan något annorlunda än vanligt. När jag stiger ut  i Oslo från bussen är det en riktig besvikelse när jag möta av regn. Urs det som va så underbart väder hemma. Men en ännu större besvikelse blir det när jag kommer till togterminalen och får reda på att mitt tog mot Asker är inställt, och det skulle egentligen gå 00: 20 tror jag. Men nejdå då får jag vänta till 01:55 på toget mot Drammen. Orka!  Så vid ca 01:30 så var jag äntligen framme i Billingstad och kunde krypa ner i min säng. Jag var nog så uppe i varv att det tog en stund innan jag somnade.

Helgen har annars varit helt okej annars, har inte haft en minut ledig nästan. Men det har varit kul. Kom till Sverige i fredas vid 18 tiden, och då grillade vi lite senare på kvällen. Sen på lördagen så var det konfirmation för Lillen klockan 14, så vi städade innan det. Så kom släkten efter det och stannade ett tag, så fixade vi i ordning efter kalaset. Och då tror jag att klockan hann bli åtta innan vi satte oss ner och kunde relaxa. Så senare så åt vi lite mat. Vi gick dock inte och la oss fören vid 01:00 tror jag, vi satt och pratade lite gamla minnen  och allt möjligt. Jag älskar verkligen när alla är samlade och vi bara sitter och pratar. Det är inte så ofta det händer.

  Så kommer vi till söndag då va det först kyrkbesök och nattvard klockan 10, och det höll på till 12.
  Halv 3 skulle vi senare ha kalas för patrik som fyller år. Så det var full rulle Och när alla släktingar hade åkt så började jag och Magnus packa. Så körde vi först honom bill Borås och efter det mig till Gbg.

Så  jag har inte hunnit snacka med Moa och Saab alls mkt. Moa ringde mig dock mitt i natten i fredas, liksom “hej vad gör du?”   Haha ja det va lite roligt.      

cu cu cu cu cu


strålande

Ja börjar undra lite vart Julian är idag, har inte sett honom någonting. Jag har upptäckt en till spindel i en springa i fönstret, den är dock lite mindre. Kanske 3 cm. Har hört någon gammal undersökning som sa att man kunde äta upp spindlar medens man sov. Ja vet nu äcklar jag er säkert, jag äcklar mig själv också genom att skriva det!  Men då kanske ni har svaret för varför ni ev inte är hungriga på morgonen, ni har väl käkat spindlar hela natten =P

Jaja har haft strålande väder idag igen, men nu på eftermiddagen så blir det lite molnigare. Idag ska jag nog åka en sväng till Asker och ser vad som sker där. Så får ni en senare rapport om vad jag har gjort. Men tåget går om ca 20 min så jag ska göra mig i ordning

Cu

framtiden

Nu när jag inte har haft för viktiga saker att tänka på har jag funderat ut vad jag ser fram emot. Inom den närmaste framtiden liksom. Och det är:

§  Åka hem i helgen och fira Lillen och Packen

§  Den 1 Maj, då blir det säkert fest och så ska jag och Tanya bada. Det är ju ändå 1 maj då MÅSTE man bada.

§  Långhelgen den 21 - 24,  då åker jag säkert hem på onsdagen.

§ Sluta i denna familjen, och flytta  in hos Birgit.

§ Ta en heldag och köra hit min kära kära bil, som ska äntligen ska få bo med mig. Det ska faktist bli kul att köra den hit. Vår första långresa tillsammans =P


Ja det är nog det jag har tänkt på på sista tiden. Det är kul att ha lite att se fram emot!

Nu har klockan blivit mkt så jag ska krypa i kojs. Julian somnade nog uppe på väggen, för han har inte rört sig på flera timmar. Varför kan han inte sova på natten så att jag vet vart jag har honom. Tänk om jag vaknar öga mot öga med honom! Då dör jag!

Night

Vofflor!!

Nepp nu ska jag dra mig till Sandvika igen, var där i morses med Tanya och åt vofflor  =P
  Men denna gången ska jag köpa något att ha på mig till Lillens konfirmation. Och så ska jag även hitta något till Packen som fyller år den 27 april. Solen lyser, men det är lite oroväckande svarta moln på himmelen. Hoppas det inte kommer något regn just nu.

Hörs snart bloggnen, nu drar jag

Julian och jag

Nu ska jag berätta om Julian.

 Jo i går precis innan jag skulle gå och lägga mig tänkte jag plock fram lite kläder till morgondagen. Så jag drar ut min byrålåda och drar i lite kläder. Och plötsligt på ett vitt klädesplagg så kryper en jättestor spindel i snabb fart mot mina fingrar . För att inte väcka hela familjen så kväver jag mitt skrik så gått det går. Så det låter ungefär såhär med stängd mun; mmmmmiii.  Samtidigt hoppar jag ett steg bakåt och blir stående där en stund och bara kollar på spindeln. Efter en stund av förskräckelse börjar jag  komma ner på jorden igen, och upptäcker att jag står och spänner hela kroppen. Även tårna har jag knycklat ihop så det nästan värker i dom.
   Jag struntar i att ta fram kläder. Går istället och skakar mitt täcke och kudde för att försäkra mig om att inte någon annan åttabent krabat gömmer sig. Jag är fortfarande skärrad när jag kryper ner i sängen. För varje hårstrå som killar mig på axeln rycker jag till för att jag tror att det är spindeln.

När jag vaknar på dagen så tänker jag inte så väldigt mkt på den. Så jag stiger upp som vanligt och kolla efter en stund mot sängen. Då ser jag den igen! Och den är ca 1 meter ovanför min huvudkudde, på väggen. Jag ryser i hela kroppen och kan inte sluta att undra om han kanske genade över mig när han skulle dit. Huu…vilken tur att jag sov iaf.
 Men så under dagen när jag har gått in i mitt rum har jag nu följt denna lilla krabat. Han har alltid varit på olika ställen när jag har kommit in. En gång satt han på dörrkarmen, och då tog det lite emot att gå in i rummet.  Ja undrar hur det kommer sig att jag inte har sett honom förut, han är inte den mina spindeln jag sett! Den är säker ca 4 cm från ben till ben.

 För att lunga ner mig lite över mitt nya sällskap så bestämde jag mig för att komma på ett namn till den. Så att man inte bara ser den som “Den stora äckliga spindeln”. Så jag funderade en stund och kom fram till att Julia lät snällt. Och namnet fungerade en stund innan jag kom på att i spindlarnas värld är det typ honorna som är elakast. Så nu är det Julian istället. Så han är riktigt sällskaplig tycker jag. Han sitter och kollar på mig från där väggen och taket  möts. Bara han inte kommer för nära så går det bra.

När jag såg honom först så tänkte jag att jag ville döda honom, och det är inte likt mig. Jag har nog aldrig någonsin viljat döda en spindel, det skulle dessutom betyda stor otur!

Ha det i bade

/Susanna och Julian 

Julian

lite ditt och datt

Idag har vi haft strålande väder hela förmiddagen, tyvärr hade jag ganska mkt att göra inomhus så jag fick bara tid en liten stund att sitta ute och steka. Jag läste även medens jag solade, “Hästarnas dal”. som sagt så läste jag ju hela den serien i högstadiet. Men nu börjar jag undra hur mkt av denna boken jag egentligen har läste, det är flera kapitel nu om Jondalar och Thonolan som jag inte hade någon aning om. Att tex Thonolan gifter sig, och att Jondalar nästan också gör det!
   Jaja
Nu på eftermiddagen så blev det mer molnigt, och inte alls lika varm som förut. Det är ju så typiskt att när man slutar för dagen så är det skitväder.

Chattade lite med mamma förut och hon hade goda nyheter om Daisy, hon mår visst väldigt bra idag. Så det går kanske lite i skov hur hon mår. Men vilken tur, för jag åker ju hem i helgen (Lillens konfirmation och Packen fyller år). Men jag var lite orolig att inte Daisy skulle leva när jag kom hem, och det skulle ju va förfäligt. Tack och lov att Sussie mår bra(min ögonsten). 

Ha en fin dag

fejk!

Jippie har nu någon stans att bo i sommar! Och någon stans att ställa min bil! Men det bli ju lite lamt att bara stanna till slutet av sommaren(som jag har sagt till alla att jag ska göra) så det blir nog längre. Eftersom jag slutar i familjen ca den 3 juli, och då blir det liksom bara augusti kvar nästan.
 Men Birgit som jag ska bo hos är så chickli trevlig och rolig. Någon dag skulle hon ta med mig så att jag fick se på stället. Hon glömde(och jag glömde att fråga) att nämna om det va ett litet rum eller en lägenhet. Men hon berättade lite om det…eller hon sa att  hennes dotter hade bott där ibland, och det fans en tv, dator och att jag fick tillgång till hemtelefon och fick ringa hem hur mkt till Sverige jag ville =O  . Hon har nämligen släkt i Danmark och hade någon speciellt operatör till telf. Så sa hon att jag skulle behöva ha en bil där, eftersom det ligger lite avskilt. Så perfekt att jag har min söta BMW hemma och väntar på mig. Vi ska leva lajban bilen och jag! Så egentligen bryr jag mig inte om hur det ser ut där, bara jag slipper bo här.

Juste nu jag nämnde inte att jag såg “fejk Jonny Depp” när jag var hemma. Det jag skriver nu är nog mest intressant för den som vet vem det är, vilket är typ Saab och Moa.
  Ja han satt vid sin lägenhet i en solstol och såg så nere ut att det va inte klokt! Och hans ansikte, det hade åldrats ca 30 år, eller så hade han fått spö! Och hans hår bara hängde som i trasor långt ner på axlarna. Han såg så ovårdad ut! Jag blev nästan lessen när jag såg honom, han va så fin innan! Och! Och! Han kollade inte upp och hälsade när jag gick förbi, han har alltid hälsat. Men nejdå han bara kollade ner i knät. Och det va inte så att han inte hörde mig tror jag.  Stakars. 

söt söt söt

Jag kollade runt lite bland mina bilder på datorn, och hittade ett nästan bortglömt kort. Men så fint!  Och deras personlighet speglas ju precis i denna bild. Daisy (den bruna) är/var pigg och hyperaktiv och nyfiken. Och Sussie är mer lungn och sansad.

Daisy Daisy

Nu blir jag lite deppig, min stakars Daisy mår inte bra idag, säger mamma. När jag var hemma över påsk så upptäckte jag en stor böld mellan frambena. Jag ringde nästa dag till veterinären i Kinna, men dom bad mig ringa till blåstjärnan i Göteborg. Men innan jag gjorde något mer snackade jag med Moa om saken. Så det blev inget vet.besök. Ja kan inte lägga ut hut mkt pengar som hälst på dom små, dessutom är det ju bara farligt i sig att operera smådjur. Så naturen få har sin gång.

Men så idag då så mår hon sämre, hon kunde knappt gå, bara krypa. Men hon äter och dricker iaf. Vet inte hur länge min lilla Daisy lever.

Det blir ju synd om Sussie också om Daisy dör, dom är ju som syskon. Vad ska hon göra då? Hon kommer ju sakna ihjäl sig efter sin vän…


Moa hittade lite fakta om det…


”Både råttor och möss har stor benägenhet att drabbas av tumörsjukdomar. Vissa undersökningar säger att 90% av råttorna över 2 års ålder kommer att få en tumör!

Den absolut vanligaste tumörformen hos både råttor och möss är juvertumörer (”bröstcancer”). Detta kan drabba både hanar och honor. Hos råttor är dessa tumörformer nästan alltid godartade, det vill säga de sprids inte vidare i kroppen. Däremot kan de orsaka problem genom att de kan växa sig mycket stora – vissa tumörer kan bli lika stora som råttan! Råttans bröstvävnad sitter inte bara runt spenarna, utan sträcker sig upp på hals, på sidor, och på baksidan av bakbenen. En knöl någonstans på kroppen på en råtta kan därför alltid misstänkas vara en juvertumör. Om knölen upptäcks innan den vuxit sig mycket stor, så går det ofta bra att operera bort den. Tyvärr är en lyckad operation ingen garanti för att råttan inte senare utvecklar en tumör i någon annan av sina många juverdelar.”



Kanske inte är en godartat tumör då, eftersom hon mår så dåligt.

kom just på att jag inte nämnde någon stans att Sussie och Daisy är min råttor. Har ju dock skrivit om dom i några andra inlägg.

ha de då


Snurrigt!

Som många av er redan har märkt så är jag tillbaka i grannlandet igen, efter några dagar i Sverige. Jag har inte varit så väldigt flitig med mitt bloggande, så nu får jag sätta fart igen. Har ju inte tid när man är hemma.

  Jaha jag kom hem till Norge i söndas kväll, så väl vid terminalen så letar jag upp vilket tåg jag ska ta. Så kollar jag på tabellen och ser att tåget till Lilleström går 23:10. Jag får vänta en halvtimma på det. Men så hoppar jag på tåget och det börjar åka, allt är som det ska (tror jag) så kommer han som stämplar biljetten, och jag lämnar fram lappen han stämplar och börjar gå bortåt. Så vänder han och går tillbaka till mig. - Vart ska du? Frågar han. Jag är på gott humör så jag kläcker glatt ur mig Billingstad! Då får jag svaret -Då åker du åt fel håll! Jag blir alldeles förvirrad liksom va? Shit! Nej. - Ja du ska åka mot Asker.

   Jag blir stum typ och vet inte vart jag ska ta vägen, men så fiskar han upp en tågtabell och ser att jag kan hoppa av vid nästa station och så kommer mitt tåg om bara några min. Tju! Vilken lättnad. Eftersom han har stämplat min biljett så skriver han ett meddelande på den till nästa människa som ska stämpla: Gått på feil tog- ska till Billingstad”


    Hur kunde jag ta fel på det? Men jag va nog lite trött och dessutom åker jag mot Lilleström när jag ska till Oslo!

Men vilken tur att han kom för att stämpla biljetten, jag kunde ju åkt med en lång stund, lyssnade ju på radio i mobilen, så jag hörde ju inte vart vi var!


Det visade sig att Anne Grethe hade sagt fel, och jag var ledig på måndagen. Ånej liksom, där rök värdefull tid hemma! Så jag ägnade dagen åt en långpromenad och frukost vid 12. på donkan. Hamburgare, minigulrötter och bon aqua.


Sen träffade jag Tanya och en kille i Sandvika vid 5 tiden, även då gick vi till donkan igen och käkade. Blev dock bjuden den gången. Sen gick vi och tog en öl på våran lilla pub, och var nog hemma vid 21 tiden.


Härligt


Härligt härligt, lite för mkt snö ännu bara!






 
               Haha lyckdes få en bild på mig själv också, tagen av mig själv. =P


Ha det fint, i morn kan ni få syn på mig i Sverige kl 19:05 +

frisk som en nötkärna

När jag skypade med mamma igår så sa jag till henne att jag var frisk som en nötkärna, och självklart glömde jag att säga peppar peppar. Så i morse vaknade jag och var hes och snuvig och har även nyst hela dagen, yeey. Där fick väl jag för att jag var så säker på att jag var en kärna!


Så är det. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Kanske ska ta mig ut och gå en promenad, får så väldigt ont i ryggen när jag suttit ner ett tag.

Längtar tills i morn, vid denna tiden i morn är jag säkert på väg från Gbg till Skene!


Vad gör man inte för pengar?

Okej nu blir jag snart riktigt galen, jag har sånt lock för öronen. Har haft det hela dag och jag kan inte få bort det. Har försökt att hålla för näsan och blåsa ut. Men inget tyckt hjälpa. Några tipps?


Idag har vi haft så härligt väder, strålande sol. Gick en promenad vid 9 tiden när jag hade lämnat Caroline på dagiset. Och det tog nästan exakt en timme, bara ha det härligt och njuta av vårvärmen och fågelkvittrandet. Väl hemma tvättade jag alla fönster och satte mig sedan på altanen i linne och uppvikta byxor och solade. Är det något jag älskar så är det att sola. Men herre Gud! Mina ben var så bleka och jag blev bländad av att se på dom, dom behöver verkligen sol. Ska nog fortsätta med solandet imorn om vädret tillåter.


Nu när jag slutade för dagen så började jag så smått att packa min resväska, för er som har missat det så åker jag hem på fredag kl 15:30. Men jag har funderat på vad för jacka jag ska ta med mig. Jag har hört ryktas om att det är väldigt varmt i Sverige och då känns det ju onödigt att ta med min vinterjacka. Den använder jag nästan hela tiden här(förutom när det är som varmast) och det känns lite konstigt att lämna den. Men min vårjacka är inte så väldigt fin. Humm…tror nog att jag ska ta mig tid att köpa en ny när jag kommer hem. Jag ska även köpa ett par nya skor, har inga nyinköpta, bara min vinterskor. Ja har ju många skor men dom börjar bli slitna eller tråkiga. Det är många som har sett sina glansdagar. Kanske skulle fundera på att ge bort några till välgörenhet… dom tråkiga så klart.


Humm..humm… det va något mer jag skulle skriva. Men “Grottbjörnens folk”- boken låg uppslagen brevid min laptop så jag började läsa och glömde då självklart av vad jag skulle ha skrivit. Det va nog inte så viktigt


Det ska föresten bli så skönt att komma hem, jag har kommit på att jag har inte varit ledig en hel dag på 6 veckor, har jobbat sju dagar i veckan i 6 veckor, yeey vad gör man inte för pengar?



Ha det fint


RSS 2.0