Lagt till saker i önskelistan nu!

 

Vad ska jag ha mig själv till?

Nu får jag skämmas för mig själv igen! Hihi!

Det va så iaf att jag hade gått och handlat och var på väg hem igen. Så ser jag en grupp med barnhage barn, och förstår att det måste vara Carolinas. Jag ser ju då även hennes lärare (killen som jag aldrig förstår vad han säger)! Shit tänker jag, hur ska detta gå, jag måste ju säga något! Såhär blev vårat samtal


Jag: Hej


Han: Har du varit och handlat (Jag tror att han säger det)


         Jag tänker: Åå nämen så snällt av honom att fråga något bara! 

Jag: ja det har jag


Han: Va? ska du?


         Jag tänker direkt: Shit nu har jag gjort bort mig igen!


Jag: Va?


Han: bla bla bla a….?


Jag: Va?


         Jag tänker: Nej, nej, nej  detta blir bara pinsammare och pinsammare för varje sekund!!

Han: bla bls bla


Jag: Vaa?
        (jag säger det vädigt frågande. Jag vill säga: Prata tydligare människa, jag fattar ju inte ett ord av vad du säger!)


Han: Ska du ha me henne hjem nå?  (han säger det med väldig norsk dialekt) 

   Jag tänker: Jamen självklart säger han det!

Jag: Jaha, nej självklart inte

Han: Okej! 

Så fortsätter jag, och så hälsar jag på  Carolina och hennes andra fröknar. Hela vägen hem går jag och ler  och småskattar åt mig själv!!  =D  


...

Jag har nog blivit lite knasig efter att jag såg den snygga killen på teknikmagasinet!!   Hahah. Men i tisdas iaf när jag va i Sandvika storsenter, så gick jag förbi den lilla butiken med flit , för att se om han va där! Men det va han inte!
    =(,..

    Förstår egentligen inte varför jag skulle titta efter honom, jag skulle ju inte direkt våga gå fram och prata med honom! Fast man kunde ju få se honom iaf tycker jag ju! Men så ble det inte, istället stod det två blonda killar där, inte alls snygga!   = S


Halloween

Nu har jag funderat på en sak… vad ska jag göra i helgen, det är väl halloween va? Jag hade tänkt att köpa en dyr spökdräkt att ta på mig, men jag tror att jag tar ett vitt lakan och klipper hål i!  Sen ska jag gå runt i hela Billingstad och knacka dörr och säga “bus eller godis”. Haha JO säkert det ska jag göra!! =P




 


   Det har snöat i natt, och i morse va det ca 20 cm. Så där ute gick jag i morse med Carolina och pulsade i snö med mina höst skor! Great!


Förfesten



Robotdansen tror jag, med Saab


Tjejerna


hahaha

Lite bilder från i helgen, Saabs tjejkväll/förfest

Jag och Moa som posar framför kameran



Sex and the city! ; )

Började min dag klockan 06.55, då väckarklockan väckte mig. Låg och snoozade tills 07.05. Sen började jag sega mig upp och tog på mig lite kläder. Så halv 8 gick jag upp till familjen och började gör frukost och matpakke. Följde därefter Carolina till barnhagen (efter att jag gjort 1000 flätor i hennes hår, (hon ville att det skulle bli lockigt tills nästa dag).

   Väl hemma vek jag upp tvätt och även strök den, sen hände jag upp tvätt direkt från tvättmaskinen. Därefter gick jag till Sandvika för att träffa lite praktikanter. Vi hade förra veckan bestämt att vi skulle träffas. Så när jag kom in i biblioteket (är träffen är) så satt där bara två tjejer. Den ena var Emma (som jag träffat tidigare) och en annan tjej som jag inte sett förut (Therese tror jag hon heter). Vi antar att det inte kommer några fler så vi går iväg för att fika. Just när vi är framme så ringer några tjejer och säger att dom är vid bibblan, så vi vänder och går tillbaka för att möta dom. Det var Sandra (från Kinna!) och Petra (från jag vet inte vart =) ). Så går vi och fikar och babblar lite om våra jobb och så. Det är faktiskt väldigt intressant att höra vad dom andra gör på dagarna, och vad “deras” barn gör. Skvallra lite och snacka skit! Och föresten! Jag åt världens godaste bulle, den hette müslibulle, det va ett fullkornsbröd med müsli i! Den va så saftig och gooood!mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm så god vad den! Å så tog jag en cappuchino också.

  
     När klockan börjar närma sig halv 1 måste jag och Therese gå, vi båda hade tider och passa.

För att få lite frisk bestämmer jag mig för att gå hem också (eller det blir inte så frisk luft, eftersom jag går intill en väg). Men jag fick rört på mig lite iaf =))

   Så fortsätter dagen som vanligt, fick vara barnvakt lite senare idag, eftersom Anne Grethe skulle skjutsa Anniken och Andreas till träning.

   Nu är jag ledig iaf, och sitter framför datorn och bara slappar. Funderar på om jag ska kolla på en film istället, fick ju några dvder av Moa innan jag åkte. Eller det va inte “några” det va en hel del filmer, det va exakt 10 dvder + “sex and the city boxen“ (säsong 1-6). Så nu har jag lite och se på! Du är bäst Moa!


FREDAG

Nu har jag kommit hem igen efter en underbart rolig helg hemma i Sverige. Jag åkte ju klockan 11.00 från Oslo Gallerian. Så va jag väl i Göteborg vid 15.00. Väl där letade jag efter Sabina, och just när jag tog upp min mobil och började slå hennes nummer så ringer hon! Hon förklarade vart hon stod med bilen , och jag gick då till det stället. Det va såå kul att se henne, vi kramades och åkte sedan iväg. Det va första gången Saab körde i Gbg, men hon skötte det väldigt bra tycker jag. Fast vi råkade komma till Älvsborgsbron när vi skulle hemåt. Och så tog vi en omväg också när vi hade vänt efter bron (fast den omvägen va ju planerad, vi hade inte alls svårt att hitta rätt väg ; ) )

    Nu kom vi till det roliga, vi skulle överraska Moa! Så när vi kommer till Hyssna svänger vi av i den farliga korsningen och kör mot Moas. Vi kör in på hennes parkering och går ur bilen. Då kommer hon ut ur husen och ser väldigt chockad ut.  "Sussi" säger hon bara jag skyndar mig fram och kramar henne. Vi hade inte tid att stanna hos henne så länge så efter ca 20 minuter så åkte vi igen. Jag tog även med mig råttorna i bilen eftersom dom ska bo i lägenheten nu. Så åkte vi igen. Väl i Assberg hjälpte Saab mig att bära allt. Så ringde vi på dörren (bara för att det va roligt). Så öppnade Lillen, han såg väldigt chokad ut! Så kommer mamma också. Det va så roligt att se dom!

    Efter 5 minuter kommer även mormor, och blir jätteglad också. Efter att jag har kört hem Saab, så spenderar jag kvällen med mamma och mormor och även lite med Packan och Lillen. Vid halv 9 ska vi köra hem Adam och tar därefter vägen hem till mormor. Morfar blev så glad att se mig, det hade han inte väntat sig!


Sandvikasnygging

Va i Sandvika i helgen och gick i alla affärer som finns i hela köpcentret. Jag gick till och med dit, det va inte så långt som jag trodde att det skulle vara. Det tog bara ca en halv timme och det va bra gångväg hela vägen.

   Väl inne i köpcentret gick jag runt lite (som en yr höna faktiskt) . Det är så stort där inne att jag inte har någon koll på vart i affären jag är. Jag bara går och går, in och ut i affärerna. Innan jag gick hem så gick jag in i teknikmagasinet för att se om den billigaste mobilen hade kommit in än. Jag måste ha en norsk telefon när jag ska vara här så länge. Jag va där förra veckan också, men då hade dom inte inne den mobilen jag skulle ha. Jaja ja gick jag alltså in i den lilla butiken och frågade den snyggaste killen i kassan (den fanns två st killar). Han va väldigt snygg faktiskt! Inte så jättelång kanske ca 1.70m.  Mörkbrunt halvlångt hår.  Han hade på sig en mörkgrön t-shirt, och vilka muskler!!!


Så här gick vårat samtal till:


Jag: Jag behöver en väldigt billig telefon.


Snygg kille: Då borde du åka till Billingstad.   (Det är där jag bor nu)


Jag: Jaha...


Snygg kille: Hehe...Okej då ska jag bara kolla på lagret, vänta lite.


Jag: Okej...


Snygg killen går iväg, och kommer tillbaka efter bara några sekunder.


Snygg kille: Nej vi hade inte inne några just nu, men det kommer in två exemplar på måndag.


Jag: Okej men då tror jag att jag kommer tillbaka då.


Snygg kille: Lovar du att du gör det?


Vilken fråga!


Jag: Nja får se om jag får ledigt först, annars kommer jag på tisdag


Snygg kille: Okej då säger vi så


Jag: Okejdå! Hej då.


Snygg kille: ha det



Moa och snabbmat =)

I kväll hände det roligaste jag har varit med om på länge, Moa ringde! Ni anar inte hur mkt jag saknar henne! Gissa om jag blev förvånad när min mobil ringde. Hon påminde mig om massor med saker som jag saknar. Tex Ut och rida med henne, sitta och glo på med henne och djuren. Och att äta snabbmat, att bara gå till en pizzeria el donkan och få billig mat snabbt. Här kostar det typ en hundralapp för en pizza och 95 kr för en hamburgare på mc Donalds Man kan inte ens ta en liten fika med kaffe och en macka utan bli ruinerad! Moa lovade att ta med sig en pizza hit när dom ska åka och hälsa på mig. Hoppas nu dom kan komma nästa helg.

     Egentligen skulle jag åka hem över den helgen, men jag kom på att det blir för dyrt. För den 14 november ska jag åka hem och stanna över helgen, eftersom familjen här skulle åka iväg någon stans.

  
   I morn gäller det, jag ska fråga Anne Grethe om jag får ta hit min råttor. Dom trivs inte hos Moa, eller med hennes katt iaf. Så jag kom på att det borde väl inte vara några problem att ta med dom hit. Jag har ju mitt egna rum här, och dom stör ingen.



åå så vackert



Ååå jag va på ett sånt vackert ställe här om dan. Det va när jag va ute och sprang som jag tog en väg jag inte kände till. Den ledde till en stig in i skogen, där ser jag en skyllt om att det är ett naturreservat.

Efter en stund kommer jag fram till en fors med massa små och stora vattenfall och stenar. Det va så fint, och alla vackra löv i olika färger också. Jag skulle vilja ha en kamera och ta 1000 kort där.
   Det är faktist  väldigt fint här, det är massor med stora berg runt omkring. Och går man en bit så kommer man till ett ställe med sååå fin utsikt över fjorden! Den norska fjorden, inget slår den!

Jag hittade några bilder på det. det är dock inte taget i Billingstad där jag bor.

                                      





Jag lyckades också hitta en bild på den tågstationen där jag hoppar på för att komma till Sandvika eller mot Oslo   


Saknar mina små kusiner...

Jag kom just att tänka på en sak min söta kusin Elsa (3år) sa. Vi va på kalas hos hennes familj, mamman, min moster, fyllde år.

Så är typ vi alla kusiner samlade och busar och leker med småttingarna. Då ser jag en målad teckning på kylskåpet, så jag frågar Elsa vem det är som har målat den och vad det är för något. Då svarar hon bara "Mona Lisa" ( hon är en fåordig liten dam). Vi håller ju på att garva ihjäl oss, för vi tror att hon menar att det ska föreställa Mona Lisa. Men så säger min moster att hennes dagisfröken heter det, det va ju nästan ännu roligare, att fröken hade målat teckningen åt henne.


Min önskelist =))

Snart kommer alla släktingar och vänner börja fråga vad man önskar sig i julklapp och present. Så jag ska skriva en önskelista här på min blogg.



En bil. Och då menar jag en riktig och inte någon leksak! (Göran!)  GÄRNA EN BMW!!!!!

Böcker. Alla olika sorter, förutom deckare. Gärna verklighetsskildringar och romantisk skönlitteratur.

Pengar.
Ja vet att det är tråkigt att ge bort, men man behöver alltid pengar!


Choklad. Mm det finns inget bättre än choklad! Fast det är mörk choklad jag vill ha, med 70+% kakao. Fast ljus choklad är ju VÄLDIGT gått också, men det äter jag ju upp två sekunder!
 
Katt. Jag skulle vilja ha en vacker perser! (eller nej jag har ju ingen stans att ha den)

FiskarDet är en bra present,

Digitalkamera. Det skulle va skönt att ha en egen när  man inte är hemma, och slippa dela med mamma, Packan och Lillen.

En snäll minsta lillebror. Inte en så bråkig och vild! =D

En aktivare största lillebror. Vill ha en som inte sitter framför datorn hela dagen. Och så ska han ta väl hand om min råttor! =)

En snäll storebror.
Han ska som sagt vara snäll. Och så ska han lyssna på mig, Speciellt när det gäller någon av mina kompisar som är singel!

Tavlor.  Jag kan behöva några snygga att hänga på väggarna!  Tycker mkt om da vincis målningar! (Vill ha orginalen!)

Norsk tolk. Om barnhagefröken vill prata med mig igen!!!! Eller han kanske inte vågar det, han kanske är rädd att jag inte ska förstå honom igen!!


Counter Strike, CS. Daniel och Patrik tipsade mig om det spelet. Dom sa även att jag skulle få vara med dom å spela. Och nu när jag har tänkt efter så kanske det kan vara ett bra spel. Jag kan ju behöva avreagera mig ibland!

En...nej det vågar jag inte skriva, mamma läser ju min blogg!





 


 




Vilken likhet alltså, det är otroligt! =)





Gissa vem det är som skriver denna blogg, fåret eller tjejen!

Saknar söta Simsen!


Happy feat...

Sitter nu och tittar på “Happy feat“ med Carolina, eller det är faktiskt bara jag som tittar på tvn. Carolina står i soffan och sätter upp mitt hår i olika frisyrer, det är tur att man inte är för ömårad!

Idag har jag varit i Sandvika och träffat praktikanten Emma, vi gick över till Sandvika storcenter och letade upp ett kafé. Så satt vi och pratade ett tag tills det va dags för mig att åka hem.

Denna gången va det en mkt snyggare kille på tåget med visselpipa och allt! Och hans keps passade! Denna pratade dock inte med mig så mkt som den första gjorde. Han sa bara “Ska du till Billingstad” och jag svarade bara “ja”.

Sen har jag gjort mina dagliga sysslor så klart, så som laga frukost, gjort matpakke, städat och hängt upp kläder.

På vägen hem från barnhagen så stannade jag och Carolina för att mata och klappa några kvigor. Det va alltså första kontakten med djur för mig sedan jag reste hemifrån.

Jag har tänkt på det, och jag ska faktiskt fråga Anne Grethe om jag får ta med mig mina råttor hit. Får man ta med sig smådjur över gränsen? Jag vet att man får ta med sig hundar och katter.


humm....

I söndags var det kalas här, den äldsta tjejen fyllde 10 år och hela hennes släkt var här. Innan kalaset började hjälpte jag till att städa lite. Jag tänkte att det skulle bli kul att träffa lite av deras släkt. Men så en halvtimme innan alla skull komma sa Anne Grethe till mig att det va bäst att jag va på mitt rum när alla kom. Då blev jag faktiskt lite besviken. Hon sa dock att hon inte trodde att det skulle bli kul för mig att lyssna på deras prat vid bordet. Men borde inte jag få presentera mig? Jag ska ju ändå bo hos dom väldigt länge! Men nejdå, men jag fick komma upp för att hämta mat och äta. Men när jag hade suttit på mitt rum i en timme gick jag upp iaf och hälsade på första bästa!

    När alla hade åkt hem så ropade Anthon upp mig och sa att det fans kaka kvar, och tårta. Så där satt jag ensam och åt en god chokladkaka och en tårtbit, medens dom andra städade...


Någon där uppe!

Ååhh!   Idag hände en så förfärlig sak alltså!   ÅÅ det va så illa faktiskt Jag skulle då tvätta av ugnen, men jag va inte riktigt säker på vilket medel jag skulle använda på trasan. Men jag gick till skåpet där alla tvättgrejer finns och lyckades hitta en grön flaska. Det stod att den skulle lösa fett och va bra mot svåra fläckar och bla bla bla. Så jag tar med den upp till köket och då, då får jag för mig att lukta på den! Så jag tar ett djupt andetag trycker på flaskan och andas in en stor bit luft! Det va som att bli skjuten i ansiktet alltså! Det gjorde så ont, jag blev så chockad jag bara ställde ifrån mig flaskan och gick iväg. Den smärtan alltså, som om vartenda litet blodkärl i hjärnan bara exploderade. Och min näsa, jag vågade inte andas ut med den på en bra stund! Det sved alltså. Tänkt dig att bli skjuten i ansiktet av ett hagelgevär, JA det va såå illa! Först ett skott som träffar mitt på näsan sedan sprängs massor med små kulor i hela ansiktet, och skär in i ögonen!

    Okej allt detta lidande gick sakteliga över, och det hade nog gått en minut så var jag nästan helt symtomfri! Men jag är säker på att någon där ute, där uppe ville lära mig en läxa. Och fortfarande ekar det i mitt huvud, en röst som säger: “lukta inte på allt”
  Jag tror jag läste att det va amoniak i den flaskan!


Hur ska jag klara detta i 8 månader?

Så börjas det igen! Klockan är ungefär 19.30 och den minsta ska gå och lägga sig. Men det är inte det roligaste, hon blir vild alltså. Jag är ju ledig för det mesta på kvällarna och har inte hand om henne när hon ska till sängs. Jag sitter alltså på mitt rum och håller nästan för öronen, hon ropar och skriker och gråter. Hon går aldrig och lägger sig självmant!   Idag tog det nog en halvtimme för henne att bli lugn, men så nu vid 21 tiden hörde jag att hon fortfarande va vaken, lugn dock!

    Idag har slaven (jag) städat hela undervåningen, och då ingick det att dammsuga, tvätta golvet, torka av skåp, tvätta badrummet och plocka ordning i lekrummet.  Sen så har jag ju hängt upp tvätt och strukit kläder. Ett av klädesplaggen jag skulle stryka va en skjorta i slags silkestyg, det va nästan helt omöjligt att få den snygg! Jag avskyr att stryka skjortor!


Jag lagade självklart mat också, fick göra potatismos och slags fiskpannbuffar. Sådana hár jag inte sett i Sverige, men dom va faktiskt väldigt goda, och potatismoset va med delikat. Men som vanlig äter inget av barna upp sim mat på tallriken eller så tar dom pyttelite. Sen satte jag allt i diskmaskinen och torkade bordet. Och innan jag gick ner till mitt rum så skulle jag plocka ordning i hallen.

Dom tar än för givet alltså, dom tycker inte att det är konstigt att man plockar bort efter dom eller diskar. 
 


Träffa människor

Okej nu har det ju gått några dagar, det känns ju som att jag har kommit in i det hela nu. Jag har lärt känna barnen mera nu eftersom jag oftare är ensam med dom någon gång på dagen. Särskilt den minsta ungen Carolina, henne följer jag till barnhagen på morgonen och hämtar henne senare efter 3.


  I går (tisdag) va jag på praktikant träff, det va inne i ett bibliotek som det ordnades. Pappan i familjen körde mig ner dit, det tog ungefär 10 minuter. Han visade mig vart tågstationen låg eftersom han inte kunde hämta mig när det va slut, eftersom han skulle till jobbet. Men i alla fall, vi gick då in i biblioteket och han frågade en från personalen vart man skulle träffas. Expediten visade oss vart man kulle träffas. När vi då gick dit satt det bara en tjej med ett litet barn där. Något sa mig att hon också va praktikant så jag frågade henne om hon svarade på svenska att hon va det. Så jag sa till Anthon (pappan i familjen) att jag klarade mig nu och att han kunde gå till jobbet. Jag satte mig ner med tjejen och vi pressenterade oss och började prata om vårat jobb och lite så. Hon hette Emma och hade hand om ett litet barn. Det blev tråkigt att bara vara i biblioteket så vi gick för att ta en fika. Det va så skönt med en som pratade svenska, så slipper man lyssna så noga.
    Sen blev det dags för mig att åka hemåt eftersom jag hade lite sysslor att göra. Hon följe mig till stationen och hjälpe mig att hitta rätt tåg att åka med. Sen gick hon för att hinna med sin buss.

  Sen hände något pinsamt, jag vet inte om jag vågar berätta det. Ärs jag gör det ändå! Okej, jag gick då på mitt tåg (som är tunnelbana) och satte mig till ro. Jag kollade på min karta för att se vad jag skulle hoppa av. Så när den stannar i Bränningstad, eller det tog ingen skyllt eller så men på kartan så borde det vara här. Så jag fråga gubben som sitter bakom mig om det är det, och han säger att det är det. Så jag reser mig upp och går mot dörren, men den är stängd! Man ska vist trycka på en knapp för att öppna, men jag hittar inte knappen! Till slut ser jag två knappar men texten är så utsliten att jag inte ser vad det står. Så jag schasar och trycker, men dörren öppnar sig inte och plötsligt börjar tåget att åka! Guccch jag skämdes ihjäl, men så kommer killen som sköter det med dörrarna och frågar om jag skull av där. Ja svarar självklart JA, då säger han något som jag inte förstod. Men så formulerade han om meningen och då förstod jag att han menade att detta tåg snart skulle vända och åka tillbaka. Jag kände mig väldigt stressad eftersom jag inte var färdig hemma.

Dennhär killen (gutten) som skötte dörrarna han va så fult klädd alltså! Han hade på sig en blå keps/hatt som såg för stor ut, och en matchande mörkblå kavaj. Och så hade han en liten guldig visselpipa runt halsen, och en grön flagga i handen. Men han va väl snäll iaf, under tiden som jag väntade på att tåget skulle vända så stannade han ibland vid mig och sa något.


  Hur som hälst jag kom hem iaf, och gjorde det jag skulle och hämtade sedan Carolina. Det är så pinsamt när man träffar nya människor och man inte fattar vad dom säger. Idag när jag lämnade Carolina på barnhagen så sa en av hennes "fröknar" (en kille) något till mig. Jag fattade inte ett ord av vad han sa, så jag frågar va han så och han säger samma sak igen. Det va något: bla bla akkurat bla bla bla? Ordet akkurat fastande jag på så jag funderade på vad det betydde medans han fortsatte med meningen. Så jag säger helt plötsligt bara: akk..u..rat? Han bara tittar på mig. Men så formulerar hon om meningen igen och då tror jag att han frågar när jag kom till Norge. Det är det jag svarar på iaf, men han ser inte riktigt nöjd ut med svaret! jag slog upp ordet akkurat och det betyder: juste, exakt, precis eller nogrann.  


Några ord jag har lärt mig är:


Brännässla = Brennesle (uttalas som bränsle)

Besviken = Skuffet

Vandrande pinne = Pinnedyr

Fjäril= sommerfugl





Direkt från Norge

Nu är jag då på väg, sitter i min buss som ska ta mig till Norge. Kom nästan inte upp ur sängen i morse, det va nog lite pga att Sabina hade inflyttningsfest igår. Den va super kul föresten, jätteroliga personer va där! Haha det va sjukt, vi blev lite galna tror jag. När jag och Moa skulle prata lite privata grejer låste vi in oss på toaletten och satte oss i badkaret. Det va faktiskt ovanligt bekvämt, tro det eller ej!

Sen så blev det lite för mkt tequila också så nu ska jag faktiskt inte dricka på ett tag, eller det är kanske självklart jag har ju börjat jobba nu.



      Iaf jag är framme nu, det tog ca 4½ timma att komma till Oslo. I morse körde mormor och mamma ner mig till Gbg, vädret va riktigt keligt. Vi kom ganska lagom tid och det va inte svårt att hitta min buss. Väl på bussen va det riktigt skönt att bara slappa, men jag passade mig för att somna, jag vill ju inte vakna av att jag snarkar! Inte i en buss iaf!

     Väl framme i Oslo och bussterminalen(14.20) kämpade jag för att få med mig mina väskor, det va inte det lättaste! När jag då går in ser jag inte en skymt att dom jag ska bo hos, så jag går runt lite och tittar. Plötsligt har det gått en halvtimme och jag fortsätter att leta, överallt. Dom syns alltså inte till, så där går jag och börjar bli lite skraj att jag ska vara på fel ställe. Men jag fortsätter tappert med mina väskor, jag skulle behöva en massage efter det släpandet. Så äntligen ser jag henne(Anne Grethe) och hennes dotter, pust så skönt det va att vi hittade varandra. Det hade blivit en missförstånd när det gällde tiden då bussen skulle komma, hon trodde att det va kl 15.00. Men men ingen skada skedd. Så åkte vi hem till henne, på vägen visade hon mig lite av Oslo och vart dagiset(barnhagen ) låg och skolan dom andra barnen gick i.

   Pappan i familjen började laga mat, medans jag och Anne Grethe satte oss ner och pratade lite om mina sysslor. Sen fick jag gå ner till mitt rum och börja packa upp ur mina väskor, jag lyckades fylla hela rummet typ! Efter ca 2 timmar va maten färdig och den lilla tjejen Karolina kom ner och sa att vi skulle äta. Saken är den att jag aldrig förstår vad hon säger. Förut frågade hon vilken ögonfärg jag har, men jag fick fråga flera ggr innan jag förstod. Dom andra förstår jag relativt bra. Vissa ord får jag fråga vad dom betyder ,och dom förklarar så snällt. Och det är ju vissa ord jag säger som dom inte förstår. Den minsta ungen förstår inget av det jag säger, och jag förstår inte henne.

     Hela familjen och jag gick ut på en promenad, för att visa mig runt lite och visa vart tågstationen låg. Men nu är klockan 20.18 och jag väntar på att mamma ska logga in på msn. Skriver igen imorn.


Killar i min bil

Moa och Tage kom till mig igår, helt oförberett! Det va ju jättestökigt inne i lägenheten! Och jag Satt i mjukiskläder och käkade fisk! Jag visst faktiskt att Moa skulle komma, med inte att hon skulle ha med sig sällskap!

Vi åkte iaf till Kinna för att käka pizza, jag och Moa tog en varsin sallad och Tage tog en jag-vet-inte-vad-pizza. Jag blev verkligen proppmätt, och dom andra såg inte så hungriga ut heller efter sin mat. Senare skulle Tage till systemet så jag och Moa gick till Flügger färg istället. Hon köpte en vit bastufärg eller något sådant! Då såg jag något så roligt(eller så är jag bara lättroad) det va en maskin som expediten stoppade in färgburken i. Så tryckte han på en knapp och så började burken skaka eller verkligen vibrera! Jag kunde inte hålla mig för skatt alltså! Som tur va skrattade Moa också så jag behövde inte känna mig så dum.


Vi körde hem Tage men vi satt kvar i bilen en stund eftersom det ösregnade. Då går Lill-Mikael förbi så vi ropar och tutar på honom så han kommer och sätter sig i min bil. Han pratar och bråkar med Moa och Tage. Sen kommer Palle också och sätter sig i bilen. Så då sitter det tre killar i min bil alltså, och Moa har flyttat över till mitt knä för att vi ska få platts.

När killarna har gått åker vi hem till mig för att hämta mina råttor och åker sedan hem till. Vi springer in på Hyssnahandel och köper lite godis. Så hemma hos Moa kollar vi på en film, sedan åker jag hem igen.


På väg till duschen

2/10- 08
Nu har jag vaknat efter en lång skön sovmorgon! Solen skiner och det har slutat att åska. Gick upp mitt i natten för att uträtta lite behov , då lös en blixten upp hela rummet, det är ju läskigt ju!

   Mina högljudda och oansvariga småbröder Patrik och Lillen är hemma idag eftersom det är någon studiedag, och mamma jobbar. Det är keligt att ha dom hemma en hel dag, det går bra på helgerna eftersom då har dom alltid något att hitta på, typ åka till mormor, åka fiska eller så åker jag iväg förstods! Men idag tänker dom bara vara hemma och lata sig och reta gallfeber på mig, yeey .

    Men men så är det, jag åker ju snart till grannlandet och stannar där ett bra tag, så jag får stå ut med dom. Nu ska jag faktiskt hoppa in i duschen, känner mig inte alls fräsch! Jag fick liksom inte tid att duscha igår eftersom direkt när jag kom hem från Moa så ringde Sabina. Hon undrade om jag skulle hjälpa henne att bära flyttlådor och bokhyllor, och jag kunde ju inte låt henne bära det själv (så stark är hon inte)! Så jag stannade hos henne och drack te och tittade på Idol, och så såg jag början av Heroes. Hon skulle hämta sin farmor som hade varit utomland så hon skjutsade hem mig först och åkte sedan för att hämta henne.

    När jag kom hem va jag ju tvungen att se färdigt på Heroes. I reklam pauserna städade jag inne hos Sussi och Daysi , mina småråttor som ska få flytta hem till Moa medans jag är i Norge.

    Men nu får jag nog sluta att skriva, hela tiden kommer jag på något nytt. Så nu ska jag gå raka vägen in till duschen och stanna där en stund, det brukar inte gå så snabbt.


På äventyr med Moa

Nu har jag precis kommit hem (klockan är 18.40) från Moa, JA jag har varit där igen, man kan tror att jag inte gör något annat än att åka till henne. Men jag hade inget att göra efter att jag hade skjutsat min lillebror till posten i Kinna där han har praktik.

   Väl hemma hos Moa satt vi och pratade lite, samtidigt hade vi sällskap av alla hennes mysiga djur. Eller det va inte riktigt alla, det va: En katt Simsen, tre hundar Dolly, Tuva och Tea. Vi var även bevakade av två andra katter som var lite blyga.

    Efter en stund hade vi tröttnat på att sitta och lata oss, så vi gick ut till stallet och hämtade grimmor och grimskaft. Sedan fortsatte vi ut till hagen för att hämta fjordingarna: Tiffany och Balder. Moa fick snabbt tag i sin häst, men när jag skulle ta Tiffany sprang hon iväg! Så jag fick ta en liten islandshäst istället, och det gjorde mig inget faktiskt. Jag har ridit på Rockur förut och han är en väldigt go häst!

   Det var en lugn och skön ridtur tills Moas polle började jobba sig genom att skutta och stegra sig, men hon höll sig självklart kvar. När min häst förstod att vi va på väg hem blev han väldigt pigg, och hade helst av allt bara galopperat hela vägen. Men Balder va sur eftersom jag och Rockur hade vunnit i flera springtävlingar, så han gick bara med huvudet neråt och segade sig.

   När vi väl va hemma hoppade vi av hästarna och jag höll Balder och skulle öppna stängslet . Då såg den bråkiga fjordingen en läge och *knuff* ramlade jag rakt in i elstängslet . Där, där satt jag och såg riktigt dum ut! Som tur va var det bara Moa som så det hela och stod och asgarvade, och jag kunde inget annat än att skratta jag också. Hästen såg väldigt nöjd ut också (1-0 till Balder). Men men ingen skada skedd förutom att min stolthet fick sig en liten törn!


Puckot tvärnitade för en ekorre!

Jag va då på väg till Moa i tisdas eftersom vi skulle åka till Ikea. Så då kör jag i lugn och ro på 156:an i 90 km/h. Plötsligt börjar det ösregna och jag hamnar dessutom bakom en röd liten bil som bromsar in till 70km/h vid varje fartkamera. Men så gasar den efter en stund upp till 90. Skönt det tänker jag eftersom jag ville komma till Moa så fort som möjligt, så kul är det ju inte att köra ensam!

   När jag nu sitter i min blåa Skoda och dagdrömmer lite som vanligt så tvärnitar plötsligt den röda bilen framför mig. Självklart ställer jag mig på bromsen också och antagligen dom andra bakom mig med, för att förhindra en stor krock! Då mitt i allt bromsande ser jag en liten ekorre springa mellan hjulen på den lilla röda bilen. Människan panikbromsade för en liten ekorre! En liten ekorre!!! Skulle jag ha suttit mer i tankarna och inte reagerat så pass snabbt skulle jag ju kört på den lilla bilen i 90 km/h!


Men till alla djurvänner där ute, jag vet att ni nu undrar hur det gick för den lilla gnagaren! Jag kan med lättat hjärta säg att det lilla djuret klarade sig. Men han fick säkert en chock, så han kommer nog ha mardrömmar ett bra tag!

ekorren på bilden har inget med texten att göra.


Välkommen till min nya blogg!

Okej nu har jag också startat en blogg, tyckte att det va dags nu! Egentligen härmar jag bara min kära storebror Magnus. 
   Anledningen till att jag kallar mig själv "supernanny" är för att jag ska åka till Norge och jobba som barnflicka.


RSS 2.0