länge sedan


Nu va det ett tag sedan jag skrev så jag får väl uppdatera er lite vad som har hänt senast.  
Jag har bla fått lägenhet, som ska bli ledig i första november. En söt 1:a, var och såg den häromdan, helt perfekt. Dessutom har Moa bett mig att bli fodervärd åt deras Shar pei hanne, Ossy. Så spännande.

Än så länge har jag inte flyttat till mormor och morfar men ska väl åka dit när som helst. Hoppas på att tiden går fort så att jag snart får min egna lägenhet.
  Har kollat med mamma i Ikea katalogen och alla möjliga möbelbutiker. Det blir dyrt. Jag har aldrig direkt tänkt på vad mycket man behöver till en tom lägenhet. Ännu har vi inte köpt något i möbelvariant. Men  det är ju ett tag till.

Dagen idag har jag spenderat i Ullared men min underbara vän Moa, vi gick runt och runt i timmar. Tramsat och skojat hela tiden, så ska det va! Ja har haft det jättekul. Nu sitter jag och avslutar kvällen med några glas “Black Tower”. mmmm.

 

ujujujjj

¨
Då bär det av till Sverige imorn, har vant mig lite vid tanken nu. Ibland känns det som jag träffas av ångest när jag tänker på det, liksom vad händer när jag kommer hem, måste jag springa runt och söka jobb, ja vill tillbaka. 

   Men det är bestämt nu att jag ska bo hos mormor och morfar <3 en stund. Det ser ja fram emot, att få gå och plocka svamp med morfar. Vara ute i friska luften på landet. Eller hela Skene är väl "landet". Men att få vara ompysslad av mina kära kära morföräldrar.      

Det va min sista dag på jobbet i dag. Fick säga farväl till många av mina gamlingar, mina söta gamlingar. Och hejdå till mina kollegor, kommer sakna ALLT. Jag ska nog sakna mest att ha ett ordentligt jobb, där man vet att man alltid får jobba om man vill. Dom va dock noga med att säga att jag såå gärna fick komma tillbaka när jag ville om jag ev inte skulle få jobb hemma. Skönt att veta, då är man inte helt arbetslös iaf.

Men det är roligt att köra hem iaf, det är lång väg, men med min bil går det fort. Och nu vet jag vad som förväntas av mig i tullen  också =P Så ja inte får panik och åker på "Auto pass" som jag gjort så många gånger.


 


blandade känslor


Japp då blir man snart svenska igen, lite blandade känslor om det faktiskt.  Men för tillfället ser jag lite, lite, fram emot att åka hem. Det blir som semester en stund, dock gillar jag inte obetald semester, men det får väl gå. Har kommit igång med sökandet till marks assistans,  så ja hoppas att det inte dröjer för länge innan det händer något mer. 

 Ja beräknar att antagligen åka hem på måndag förmidda. Slutar jobbet på söndag dag, men efter jobbet åker nog jag och Tanya till Tusenfryd. 


   I går hade vi en liten egen kräftskiva jag och Tanya. Vi hade många röda kräftor och några öl, bättre kunde det inte bli, jummiee!  



Ha en bra dag nu ska jag och Tanya ut på en tur med inlines, hunden tar vi också med. roligt roligt!

HUM....


Hörde på radion att gravplatsen bredvid Marilyn Monroe har blivit ledig, någon som hade en anhörig begrav där fixade så att den blev flyttad för att få betalt lite gammal skulder. Så nu hänger annonsen ute på e-bay och är uppe på tre miljoner. Hahah galet. Snacka att människan som blev förflyttad vänder sig i graven nu!

wild world

Ja slutade räkna mina skor när ja kom till 12 st. ups, vart har alla dom kommit från...? hummilihimmm

                                                                                    Maxi Priest - wild world
                                     

Skor


Nu packar jag för att flytta till Tanya i en vecka, men jäklar va mycket skit man har. Saker man aldrig använder, men men det får hänga med får väl rensa när jag kommer hem.
Men så har jag ju alla mina skor , jag bli på något konstigt sett nervös när jag börjar plocka i dom. Ja vet inte... Och så ligger inte alla skor i sina kartonger, ja gillar inte att resa med dom när dom inte har sina lådor att ligga i .
   Men det får väl gå ändå, fast jag börjar att plocka i skorna sist. Och nu ska jag räkna dom, det har ja inte gjort på länge. Mina söta söta skor.


Håll i hatten

Håll i hatten folkens, speciellt Saab. Vet ni vad jag gör nu? Självklart inte. Jag lagar mat, ordentlig mat, men kolhydrater! (applåder). Efter jobbet fick jag för mig att jag slulle äta något för en gång skull. Så samtidigt tänkte jag också passa på att laga extra mycket så jag kunde ta till middan i morn på jobbet. Då ska vi se vad jag har tillagat för delikatess: Vit fisk i ugnen (haha jag måste bara skriva vad jag skrev innan jag upptäckte att det stod fel: Vit fis i ugnen, hihi nams) kokad morot och lite grov pasta. Låter inte det perfekt, till efterrätt har jag lite tinade björnbär.

Have a nice day.  

hum...

Hamnade hos Tanya idag, så det blir att jag sover över här och åker till jobbet i morn.  Har inte skrivit det här på bloggen, bara för att jag inte vill inse det själv. Men jag kommer nog flytta till Sverige om ca två veckor...vill inte. Men jag kan inte bo hos Birgit eftersom hon skulle få besök från Sverige som behövde mitt rum. Och hos Tanya får jag stanna ett tag, ca en vecka tror ja, hoppas jag. Annars får jag sova i min bil =P Nje jag tror inte det blir så illa.  Men jag vill inte flytta hem, vad har jag hemma?  Självklart har jag min underbara familj och släkt och vänner. Men jag bor här nu, och jag gillar mitt jobb. Eller så älskar jag att tjäna mycker pengar och inte vara en i mängden. Ja kommer sakna mina arbestkollegor, ja kanske aldrig mer få se några av dom. Förfärligt.

Skitunge!

Hade en underbar helg med Saab här, kunde inte bli bättre .Förutom ditt lilla snesteg med "killen som är full när man är snygg"


Passande låt som spelades den kvällen, känner du igen dig Saab?

Eller va tror du om det Saaben?

Ja orkar inte skriva mer om helgen nu, den va lyckad iaf. Vill ni läsa mer om den får ni gå in på Saabs blogg: Sweetguffy.blogg.se

Bergen tur.

Nu har vi varit på äventyr. Direkt efter jobbet i fredas så åkte vi mot Bergen och stannade bara på några ställen för att kolla utsikten eller köpa lite mat.
 
Närmare mot Bergen så åkte vi genom ett så keligt landskap det något tokigt kurvig väg, i över en timme så fick vi masa oss fram.  Gick man dessutom ut ur bilen där så höll man på att frysa ihjäl, vi såg snö på bergstopparna.





Till slut kom vi ut från det, och då skulle vi plötsligt åka båt med bilen. Det va spännande förstår ni. Det varade i ca 15 minuter. Sen började det igen med kurvig väg, vi åkte runt enorma berg och såg vackra vattenfall och ännu vackrare fjordar, fantastiskt.  Men nu har vi sett det så mycket att man börjar bli mätt på det. Det är fortfarande otroligt vackert, men man blir inte så “waaoooo” när man ser det.












 Det va dock inte det bästa vädret...



Vi va inne i Bergen centrum vid 1 tiden på natten och skulle då börja leta efter en parkering, herre guud! Det va något otroligt svårt. Ny storstad och vi va trötta. Efter mycket om och men så hittade vi en perfekt parkeringsplast som även blev vårat “vandrarhem” som vi kallade det. Vi sov alltså i bilen, vi hade tagit med gott med täcke och lakan och extra filt om det skulle bli kallt. Så vi la oss till rätta i framsätena och otroligt nog somnade vi nästen direkt. Eller jag gjorde det iaf, Tanya påstår att jag snarkade i början så att hon inte kunde somna, vet inte om jag ska tro på henne. Jag snarkar väl inte ;  P  hummilihum.

 
Vandrarhemmet.


Vi vaknade vid 8 på morgonen av att klockan på mobilen ringde, vi hade nämligen gratis parkering till 8, så vi tyckte det va passande att komma upp då. Vi bytte parkering och gick sedan på stan en stund och den till turistinfo för att få något att göra. Där bestämde vi oss för att testa på att åka “Ulriken banan”. Där åkte man högt högt upp på ett berg i en slags hiss som hängde fast i kablar. Jättefin utsikt, men läskigt.  För att vara lite roliga så kom vi på att vi skulle gå ner, det fanns nämligen lite stigar som skulle leda oss ner från berget, så det gick ju ganska bra. Det va ju inte det finaste stigarna men vi kom ner iaf. Ja va så rädd att jag skulle få parkeringsböter, eftersom vi brukte lite mer tid att gå än vad vi hade tänkt oss. Men tack och lov, fanns ingen gul p bot. Då hade vi ändå stått en timme över tiden på parkeringslappen, ups. 




Kolla in utsikten. 





   Vi hade tänkt att byta vandrarhem (parkering) på kvällen till lördagen men vårat andra alternativ blev upptaget av en annan bil, så det fick bli vårat vanliga ställe. 
   Jo vi gick ut på kvällen för att hitta en pubb och ta en öl eller vad som helst, men jäklar va noga dom skulle vara noga att kolla lägg då! Att man inte ens kan få komma in på tjugogräns. Så efter några misslyckade försök så gick vi till vandrarhemmet igen. . Och på vägen fick vi syn på något förfärligt, jag tycker det iaf! Prostituerade! Det stod ca 7  tjejer i en gränd och bara stod och väntade. Först trodde jag inte Tanya när hon sa vad dom var för ena, men efter en stund så kändes det ganska uppenbart. Förfärligt.

Sönda morgon sover vi till ca halv 10. Vi hade planerat att gå in på “Akvariet” som inte låg långt bort från vandrarhemmet. Så vi åkte dit och kollade prislistan; 200 kr / vuxen. Är dom galna, så dyrt. Men vi gick till kassan och frågade om dom hade hajar. Hahah ja det va lite roligt, för vi sa det att vi kunde gå in om dom hade väldigt stora hajar. Kassören såg lite förvirrad ut när Tanya först frågade vad dom hade för fiskar, lite olika svarade han. Sen frågar hon om dom har några hajar. =P
    Dom hade inga hajar så vi bestämde oss för att åka hem istället. Och det gjorde vi, efter att vi hade ätit lite. Sen åkte vi våran långa väg, denna gången körde vi en annan bana än första gången. Det skulle var lite mer raka vägen. Men jäklar va många tunnlar vi har fått ta oss igenom, ingen av oss vill se en tunnel på länge.
Men äntligen kom vi hem, såå skönt. Och att få stäcka ut sig en ordentlig säng, fantastiskt  =)





 Tre vattenfall som rinner ihop till ett.
 


Så nu är det äventyret slut, back to work!




bye bye Bergen

Nu är vi hemma igen. Ja har ett långt blogginlägg som väntar på att få bli publicerat, men ska lägga upp lite bilder på datorn förs och fixa lite mer på det. Sen ska ni få det slutliga resultatet. = )

I sin helhet har det gått väldigt bra, fått sett mycket vackert och roligt. Men nu är det skönt att vara tebax hemma igen. Och det ska bli OTROLIGT skönt att sova i en säng istället för vårat vandrarhem, hihi. Ni får läsa mer om vandrarhemmet i nästa blogginlägg. Nu ska jag upp och äta lite, Tanya håller på med maten. Och jag har just tagit en VÄLDIGT skön dusch, har inte fått en ordentlig rengöring på hela helgen. Nu vankas det kyckling och potatis.

RSS 2.0