It's Not Right But It's Okay


Sojamjölk och 4-korn

Då har man jobbat idag, yeey för att gå upp klockan 06.20. Åt frukost som bestod av sojamjölk och 4-korn. Sojagrejen var ingen höjdare direkt, men nu har jag köpt russin så det blir nog lite bättre smak på frukosten imorn. Ska nämligen jobba då också, samma tid (07.45 - 15.15). Men hur har dagen gått nu då undrar ni väl?! Jo den var helt okej, det var riktigt intressant, men hur ska jag klara av det jobbet undrar jag bara? Vi åkte fram och tillbaka på olika vägar och det fans ingen GPS i bilen.


Annars var alla jättetrevliga, både dom vi åkte till och personalen. Jag har skakat hand med så många idag. Och dom äldre va så mysiga och dom kom ihåg vad jag hette. Har ju jobbat på demensboende förut så jag är van vid att bruka säga mitt namn flera 100 ggr till samma person. Men här va det inga problem för som att minns. Uppgifterna vi hade var inget ovanligt, vanliga vardagsrutiner som dom inte klarade så bra själva hjälpte vi till med.

   Jag har även pratat med många från Danmark, och det va inga problem att förstå dom! (Moa!). Eller jag tycker det är lite krångligt att förstå när dom inte pratar till än, tex om två andra står och pratar och man bara lyssnar. Men snackar dom direkt till än så är det inga problem ;-P

Tjejen jag gick med hela dagen (Mette) va jättetrevlig också, dock inte så bra på att förklara vissa saker. Men det gick bra ändå!
  En pinsam situation blev när jag frågade henne om hon hade några barn och familj, hon var liksom i 45 års åldern. Hennes svar blev nej att hon inte kunde få barn. Å det blev lite ojdå vad ska jag säga nu? Jag ville liksom säga att hon kunde ju adoptera en unge, och att hon inte bara skulle ge upp. Men självklart sa jag inget, det kändes inte riktigt för mig att säga det. Så vi avslutade samtalen ganska snabbt.


Men iaf det va skönt med lite “riktigt” arbete, och göra något man vet att detta kan jag! Det blir å gå upp i morn också och gå den 30 minuter långa vägen till jobbet J . Det känns faktiskt ganska nyttigt att få en promenad så tidigt, skönt att hinna vakna lite innan man kommer till jobbet också.


Kramiz bananiz


Gissa vem!

Gissa vem som ska till hemtjänsten och jobba på lördag! Eller självklart ska jag bara gå brevid men ändå! ÅÅ så spännande.

Börjar då klockan 07.45 till 15.15.

I morse va jag verkligen %¤#&”%¤# jag höll på att bli tokig på ungen, hon vägrade att äta frukost. Och så kröp hon ner i sin mammas säng hela tiden. Ggrrrr!!!! Vi hade dessutom lite brådis eftersom hon skulle på skiskole och skulle vara i barnehagen senast 9.

Efter det så skulle jag gå och möta Charlotte från hemtjänsten, och det tar ju ca 30 minuter att gå. Och alla som känner mig vet att jag inte kan komma i tid!(!!!!). Så jag är självklart lite sent ute när jag börjar gå härifrån och får springa halva vägen. Äntligen där så möter Charlotte mig i dörren och hon var verkligen jättetrevlig. Efter en stund slog det mig att hon pratade svenska. För i alla mejl hon har skickat så har hon skrivit på norska. Jag lämnade mitt CV och får berätta lite om mig själv, och hon verkar ganska imponerad. Med att jag gått omvårdnadsprogrammet och hade körkort och hela kalaset!

Hon frågade om ja var bekant med områdena häromkring, ja svarar: *svälj* Ja jag känner till det här området. Nu pratar vi om något annat typ!
  På vägen hem fick jag halvspringa för att hinna med mina sysslor för idag… bla bla bla jag har haft en sjukt häktisk dag helt enkelt, och jag gillar inte att stressa. = I


  

     //Det löser sig sa hon som sket i vattnet


09-02-19


Var i Sandvika i tisdags på praktikantträffen, det va väldigt kul att träffa Emma och en ny tjej. Det va verkligen skönt att träffa några tjejer i ens egen ålder! Det har liksom gått hur lång tid som helst sen jag träffade någon att prata med. Annars är man ju bara med familjen eller så jobbar man i ensamheten.

Vi fikade på det vanliga stället i storcentret sen gick jag till skattekontoret(tror jag det heter) och lämnade in en färdigskriven lapp om hur mkt jag har jobbat och hur mina adresser och bla bla. Sen gick jag till tåget eftersom jag inte orkade gå hem (30 min). Jag köpte ingen biljett till tåget, för jag har nämligen listat ut vart man ska sätta sig för att ingen ska komma och kolla biljetten. ;D Det fungerar dock inte alltid, men det gjorde det då. Det är heller inte hela värden om vakten kommer för man får antingen betala 30 kr (som biljetten kostar) eller så får man betala dubbla priset.

Imorn ska jag till Torstadbakken 4, 1395 Hvalstad (hemtjänsten) och träffa Charlotte for en samtale, det ska bli riktigt spännande ; P

Jag har hittat en sida på Internet som är hur bra hon helst, när det gäller kartor. Det finns över hela Norge man behöver bara skriva adressen så visas det på kartan, man kan även få vägbeskrivning dit.

Om någon vill kolla in det så finns det på länken: http://maps.google.se


Juste om tre veckor kommer jag hem!(!!!) Det blir den 19 februari på torstakväll, familjen ska och åka skidor någon stans så jag kan åka hem. yeey långhelg.

ha det bra!


just a normal day f...

Måndag…Ja det är ju alltid en trevlig dag, kändes som om jag gick i sömnen hela dagen. Istället för att arbeta hade jag gärna lagt mig för att sova!


Skulle egentligen sitta hårmodell idag klockan 18.30. Men Anne Grethe skulle skjutsa Anniken till skidskola så jag fick vara hemma och passa barnen. Men jag ringde till A costa saks och fick en ny tid, så ska klippa mig om en vecka istället. Dessutom mejlade Charlotte från hemtjänsten i Asker och skrev att dom fortfarande behövde helgpersonal!! Yeey, så ja ska träffa henne på torsdag klockan 10.00. Undrar om jag hittar dit bara.


Btw så la jag upp ett par byxor idag (måste ju skryta över mig själv lite) och tror det eller ej men det blev riktigt bra! Och jag har bara kollat hur mormor gör några ggr, för hemma är det alltid hon som har hand om syandet! Men här lämnar dom allt från mjukdjur till kläder som dom behöver ha lagat.

puss och kram skumbanan


Dagens låt

Moa skickade denna till mig härom dan, och den är riktigt bra!

Söndag

Jag avskyr söndagar här, det finns absolut ingenting att göra. Det bästa med är väl sovmorgonen man brukar (!!!!) få. Men i morse vaknade jag klockan halv 9 av att ungarna ropar något hejdlöst (grrr) men efter ett tag så blir dom lugnare. Så jag somnar snabbt om, men den sömnen varar inte länge för vid ca 9.20 så öppnar Andreas dörren och frågar om jag kan ta på bredbandet. Den apparaten står nämligen i mitt rum så dom måste fråga mig varje gång dom vill ha på Internet. Jag svarar lite sömndrucket ja, bara det att han står kvar i dörröppningen och bara tittar på mig. Så jag blundar och säger: Andreas om du går ut ur rummet så tar jag på bredbandet. Så äntligen går han och jag går och trycker på on/off -knappen, och kryper ner i den varma sängen igen.


Dagen har annars varit lugn har ägnat mig åt att promenera i snö. Och nu har jag tröttnat på att ta det lugnt! Dessutom har jag försökt få tag på en som erbjöd mig jobb innan jul, dom behövde helganställda i hemtjänsten. Och det skulle ju vara klippt och skuret för mig! Så vi mejlade varandra innan jul men vi fick aldrig tid att träffas innan jullovet, så jag mejlade henne när jag kom tillbaka. Fortfarande inget svar, skickade ett nytt mejl idag. Hoppas, hoppas hon svarar!


Btw så har jag haft en nyttighetshelg, har blivit så mkt osunt på vardagarna att jag tog det nyttiga på helgen istället. Så i fredas kväll gick jag till Rema 1000 och köpte diverse frukter och gjorde en sallad jag käkade hela kvällen.

   I lördas vid lunchtid blev jag dock lite för godissugen så jag köpte ett skolebröd, en choklad/lakriskaka och två bananer. Men till kvällen åt jag grönsaker jag doppade i dipp (mmm)


låt



Låten jag lyssnat på idag.

Heath Ledger



Idag vad det exakt 1 år sedan Heath Ledger dog (22 januari 2008) av en oavsiktlig överdos av bland annat sömnmedel.

    Idag nomineras han till en Oscar för bästa manliga biroll för sin tolkning av Jokern i Batman-filmen. Han har även varit nominerad till en Oscar i Brokeback mountain år 2005.


Det är tragiskt att han dog, han va så duktig skådespelare. Först när jag fick nys om honom så var det 2005 när Brokeback Mountain kom, jag är fortfarande helt sold i den filmen. Det är garanterat den bästa film jag någonsin sett!


Och nu senas så såg jag The dark knight, och han va ju superbra i den filmen! Ja hejade på Joker istället för Batman!


  Ja kommer ihåg när jag fick reda på att han hade dött, det var i skolan och jag hade just slutat min lektion. Så precis utanför klassrummet väntar Sabina hon bara: Sussi vet du va? Och så berättar hon sorgset att Heath Ledger är död. Jag bara: Ånej va tråkigt. Men egentligen tänker jag Vem är det? Så tror jag att Saab säger att det va han i Brokeback, och då tror jag hon menar Jake.

Men det tog nog ett tag innan jag fick reda på vem det var, för jag kom inte ihåg vad Sabina hade sagt att han hette, så ja kunde ju inte googla honom.



 <3 <3


So What?

Nu har snön börjat smälta bort, emellanåt kommer det lite regndroppar. När det va som mest med snö så gick det upp till knät på mig, och det är mkt snö! Så mkt har vi nog inte sett i Sweden sedan jag-vet-inte-när! Caroline har fått åka skidor två dagar nu, på vägen till barnehagen är det väl mest jag som drar eller puttar henne upp för backarna. Men på hemvägen så går det så mkt fortare.

Idag åt vi pannkakor (mums) Andreas och Anniken åt som aldrig förr, Caroline tyckte dock inte om det. Ärs vem bryr sig om det! Vad ungarna äter eller inte! Arbetsskada.


Anthon frågade vid matbordet vad jag skulle hitta på i helgen, och svaret blev att jag inte hade hunnit tänka på det ännu.

Och det kändes lite tidigt att prata om helgen, det är onsdag. Men allvarligt så vet jag inte. Me, myself and I kanske hittar på något. Sandra som jag hade bäst kontakt med har slutat, jag såg henne senast strax innan jul. Väl i Sverige kommer jag säkert möta henne eftersom hon bor i Kinna.

Det ska även komma en ny tjej från Lidköping på söndag, hon mejlade mig härom dan. Hoppas att hon ska bo i närheten.


I kväll har jag inte gjort något anmärkningsvärt. Snackade med Moa och Saab, Moa med sitt glada humör skickade roliga youtube länkar med filmer. Och Saab behövde prata av sig lite, och det är roligt att höra på henne också, Hon brukar märka när jag har tröttnat på hennes klagande eller spekulerande på någon ; P
En sak är säker: Hon tänker för mkt, och då är det väl jag som tänker för lite. Men hon borde ta dagen som den kommer, och inte krångla till livet så mkt. Det är inte jordens undergång. 

Hon borde tänka " So What?" lite oftare! ^^
<3    <3   <3  


12.00

Jag vaknade klockan 12 inatt av en väldigt chockerande dröm, eller den kändes inte så trevlig iaf! .
 

Jag var ute och cyklade och plötsligt kommer en pojke med en motordriven spark och åker framför mig. Men ja tycker att det går för långsamt och vill komma förbi, men det går inte för att han svänger framför mig hela tiden. Då förstår jag att han retar mig, så jag gör en hastig sväng och cyklar mot den riktningen jag kom från. Jag vill inte ha honom framför mig igen så jag ökar farten jättemycket. Plötsligt kommer ett stort gupp framför mig och jag åker på det med väldig fart så att min cykel lyfter. Bara det att den fortsätter att lyfta högt högt upp i luften (med mig på då). Sen slutar vi stiga och jag faller handlöst mot marken, och det känns verkligen i hela kroppen att jag faller. Precis innan jag nuddar marken vaknar jag.


Jag sätter mig upp i sängen och är alldeles skakad, så kollar jag på klockan och den är 12.00. Jag går upp och tar fram en penna och klottrar ner lite vad jag drömde för att ja inte skulle glömma av det, sen går jag och lägger mig igen.


Det har snöat hur mkt som hälst inatt, jag vet dock inte exakt hur mkt men sammanlagt med den snön som förut var där så är det nog ca 30 cm! Kanske mer. Och det va bara ca 10 cm igår!


toksnöa

I lördas var jag bestämt besluten att hitta till Holmen senter, jag har varit där en gång men åkte då bil. Denna gången skulle jag gå dit och såg riktigt fram emot promenaden. Och utan problem följde jag nästan bara gångvägen och kom till slut fram till centret, ye mission complete. Det tog nog ca 45 minuter, det skulle nog gått fortare om det inte vore snö på trottoarer. Det snöade nämligen väldigt mkt i fredas. När jag gått där inne i kanske två timmar gick jag vidare för att gå inne på Sandvika en stund, och bara promenaden mellan de två centrerna va inte så liten!


Ja gick in på donkan och beställde en cheeseburgare, pommes frites och en flaska bonaqua. Först sa jag att jag ville ha Ramlösa citrus, men hon svarade Vad är det? Vatten med kolsyra svarade jag. Så fick jag bonaqua istället.



Idag (söndag) vaknade jag klockan halv 9 av att Caroline ropade och skrek på sin mamma utanför min dörr. Efter en stund öppnade hon min dörr, men jag lossades sova för att hon inte skulle börja prata med mig. Så efter fem minuter öppnade hon igen och jag lossades sova då också. Sen låg jag och väntade på att hon skulle öppna igen, men det hände inte, så jag somade och vaknade inte fören vid 10 eller halv 11.
   Det är konstigt för hemma i Sverige skulle jag blivit hispig om jag sov så länge, ja bruka alltid gå upp någorlunda tidigt för att inte sova bort hela dagen. Nu känns det som om jag inte bryr mig.
   Väl uppe så käkade jag lite frukost och satte mig sedan för att läsa, och där blev jag sittandes i en timme. Så när jag tröttnat på det så bestämde jag mig för att gå på en liten tur, och samtidigt se om jag kunde hitta frisörsalongen som jag ska gå till imorn. Jag hörde av mig till dom i fredas för att höra om dom behövde hårmodell, och dom undrade om jag kunde komma på måndag!  Väl i Slependen var de inga problem att hitta salongen. Men jag fortsatte för att få en längre promenad. På väg hem började det toksnöa, så det tog nog nästan dubbelt så lång tid att ta mig hemåt än vad det brukar göra! Tex. den längsta och segaste uppförsbacken var inte skrapad i fredas och inte nu heller då, så det va nästan omöjligt att ta sig upp. Det kändes som man gick ett steg och åkte tillbaka två! Dom är lite dåliga på att skrapa trottoarer tycker ja, men det har jag nog skrivit i något annat inlägg.


Jajaja resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt, kanske glo lite på tv eller läsa, får se!
 
see ya!


Katy Perry



Denna musikvideo är ju rolig, stackars killen bara!

 

Man måste ha humor

Förut när jag kollade på tv så zappade jag lite mellan alla kanalerna, och så stannar jag på något som jag tror är norska idol. Och juryn då, det är två killar och en tjej. Och en av killarna ser precis ut som Peter Swartling.

fast mörkhyad, ja tycker det va på pricken han alltså! Det va bara hudfärgen som skildes. Men det va inte det som va det roliga. Alltså när jag sitter där och tittar så kommer jag på att jag fattar ju inte ett dugg av vad dom säger. Jag koncentrerar mig verkligen, men icke. Så jag tänker på hur pinsamt det är att jag inte förstår norska när det snackas på tv. Nu har jag varit här i tre månader och jag kan ändå inte förstå dessa människor tänker jag. Självklart va det några ord jag förstod och så men, men inte tillräckligt för att hänga med liksom. Men så funderar jag också på hur det låter när dom pratar, så tänker jag att dom kanske kommer från långt upp i Norge. Det ska visst vara svårare att förstå dom har jag hört. Så dom kanske har en annan dialekt…Men jag tycker fortfarande inte att det stämmer. Och plötsligt från ingen stans slår det mig, det blir liksom da det fattar väl vem som hälst. Då är det så att det när danska idol! Inte konstigt att man inte fattade! Jösses jag fick nästan lite klappning där när jag inte förstod!  =P


En gång var jag prinsessa.

Så förfäligt, läste nyligen ut en bok som jag lånat av mamma. Den heter “En gång var jag prinsessa” och är en självbiografi av Jacqueline Pascarl Gillespie. Såhär står det på baksidan av boken:


"Jacqueline är bara sjutton år när hon trollbinds av prins Bahrin och hans intensiva uppvaktning. innan hon riktigt förstår vad som har hänt har hon svepts iväg från sitt hem i Australien till ett exotiskt Malaysia. Hon gifter sig med sin älskade Bahrin och blir prinsessan Yasmin.

Drömmen förvandlas dock snabbt till en mardröm av förtryck, misshandel och isolering. Till slut flyr Jacqueline med sina två barn till Australien. Men inte ens där är de säkra. Barnen kidnappas av exmaken och Jacqueline börjar en lång kamp för att återfå dem."


Jag blev riktigt skakad när boken slutar och hon har inte fått hem sina barn. “Tills jag får träffa mina barn igen lever jag på hoppet”


Ja kollade även upp henne på Internet och blev riktigt glad när jag läster att hon hittar sina “barn”, eller det va snarare dom som hittade henne. Då har det gått 14 år, och hennes dotter Shahirah är då 21 år och sonen Iddin är 23.


Iddin, Jacqueline och Shahirah



Nu ska jag läsa färdigt boken 'Mitt liv som pingvin' av Katarina Mazzetti, började på den när jag fortfarande läste  'en gång var jag prinsessa'. Fick boken i födelsedagspresent av mina kusiner.

//
Say cheese!

Acosta saks

Nu har det gått 11 dagar sedan jag va hemma i Sverige, men jag måste säga att det känns som väldig mycket mer tid. Men nu letar jag efter något som jag kan sträva mot, förut va det jullovet som lockade. Nu vet ja inte, i mars hade jag tänkt att ta mig hemåt för mamma fyller år. Men jag vet inte om jag ska åka hem innan det, det är ju lång tid att vara hemifrån, ca 10 veckor blir de.


  Häromdan när jag var och shoppade mjölk så såg jag en annons där det stod att en frisörsalong behövde hårmodeller. Så jag tog en liten lapp med deras tlf.nummer, kanske ringer imorgon, man får ju klippt håret gratis. Och det behöver jag verkligen, mitt hår är så risigt och torrt och oklippt så det är inte klokt. Klippte lite på topparna själv för att få bort det värsta, och tro det eller ej men det blev helt ok. Ska bara kolla upp stället det på Internet föst, så att dom inte bara klipper män eller något sådant. Kan bli lite skämmigt annars. Acosta saks heter stället iaf, och det ligger i Slependen inte alls långt från Billingstad.

 

Nu är det dags för mig att gå till sängs, ska upp tidigt i morn och arbeta som vanligt. Men det är fredag iaf, hoppas dagen går fort så det blir kväll och jagnkan bara slappa. En sovmorgon är vad jag behöver.
 
 Å i helgen vet jag inte vad jag ska hitta på, knappt några pengar har jag heller. Har inte fått lön ännu, och det är väl lite tidigt för det också.

over'n out  


Bara borta

Hur lyckas jag slarva bort allt, så stort rum har jag inte. Först va det min guldfärgade pincett från Ullared, den kom aldrig fram så jag ersatte den med en likadan guldfärgad pincett från Ullared! Den är verkligen jättebra att noppra ögonbrynen med. Men nu har ersättaren försvunnit också, har letat överallt.


   Just nu saknar jag även min ena mjukissocka, den är vit med ett rosa hjärta, och jag har bara den andra här hos mig. Och den gör inte så stor nytt, en socka liksom. Även min flaska med nagellackborttagning är som bortblåst. Behövde den för en stund sedan, och den brukar alltid vara i nedersta byrålådan, men inte idag! Och ingen annan stans i rummet heller, eller jag har väl inte letat i exakt hela rummet, men på de flesta tänkbara ställena.

   Nu när man skriver ner det så ser det inte ut som så många saker som saknas, men jag tycker att det hela tiden det är något jag inte kan hitta.


Btw vårkänslorna jag fick häromdan är helt bortblåsta, nu är det flera minusgrader ute och jag får ta på mig “superundertØy” när jag ska ut, det blir svinkallt utan. Det är dock fint väder med klar himel och strålande sol.


Grattis Göran

Glömde ju att skriva Grattis Göran (min morbror) han fyllde nämligen år igår, men jag ska inte avslöja hur ung han är ;P

Många grattis till dig i alla fall! Hoppas du hade en bra födelsedag!


Don´t wait up!

Nu har jag slutat för dagen och ser fram emot att bara slappa resten av kvällen.


   Måndamorron…ja det finns inget så jobbigt som att stiga upp tidigt på en måndag för att jobba. Ibland undrar man om man verkligen är vid liv när klockan ringer vid 7 och det är kolsvart ute.  Btw jag längtar så tills det blir vår, har tröttnat på snö och kyla. Hur är det i Sverige, har ni hunnit tröttna på det?  hum hum... vet ni kanske inte vad snö och kyla är?!     
   Härom dan gick graderna ute från -10 till + 10.  Men ja har inga problem med att det är plusgrader, det känns som hemma då. Fast det hade inte behövt vara så blött och halt, kommer nog snart råka ut för världens vurpa.


Nu hoppar jag lite mellan ämnena. Jag förhörde Caroline (4år) i förra veckan ;P Hon berättade att Jonas på barnehagen har ett barn, ÅÅ nej typiskt tänkte jag! Dom bästa är redan tagna, varför skulle han ha en unge? Och hur gammal är han tro? Han fyllde ju år i fredas.... Jaja skit samma.


Höll på att skära av mig finger förut föresten,  när jag skulle fixa sallad. Skulle då skära av plasten som va runt salladshuvudet, och kniven måste vart vässad nyligen. Men jag råkar hålla kniven uppochned utan att jag märker det. Så håller jag mitt pekfinger på vad jag tror är den slöa sidan, men icke sa nicke. Lite segt plast så jag tar i väldigt rejält och..aaaajjjjjj!!!! Jag är säker på att jag skar enda ner till benet i mitt finger.   
   Aja det gjorde ju bara ont för stunden, men stakars mig fick gå och leta upp ett plåster



 " Don´t wait up" 
  Typiskt läste just ett inlägg i min gäst bok på Face. Och det står att Sabina dissar mig, vi skulle ju ha skypedejt i kväll. Jaja hon får slappa hos föräldrarna istället, va nämligen ledig från skolan imorn. “Obeskrivlig lycka” beskriver hon ledigheten som =)  Kan förstå henne!


Pingvin i röd tröja

Om en halvtimme kommer det massor med ungar hit, Andreas fyllde 8 år i fredas och idag blir det barnkalas. Så jag ska hjälpa till lite med att ge barnen mat och plocka lite. Caroline kollade förut på mina kläder och frågade misstroget "ska du verkligen ha på dig det där?" Ungar! =)
   Jag har alltså på mig ett par jeans, ett svart blommigt linne och en ljus- och mörkgrå randig tröja över. Jag tycker det ser helt okej ut!


Helgen har varit ganska lugn, i fredas hade jag film filmmarathon med mig själv =P  Ingen av filmerna hade jag sett förut, så jag ska ge dom Sussi betyg ($$$$$)

Så vid 22 tiden började jag med att se på Arn - Riket vid vägens slut. Jättebra verkligen, så mycket bättre än Tempelriddaren. Blev lite kär i Norrmannen han va så gullig! (kommer dock inte på vad han heter)  Men varför översätter dom vad han säger? Det är ju inte alls svårt att förstå!
Slutet på filmen gjorde verkligen hela filmen bättre!
 $$$$



Sen tog jag och kollade på Juno. Mysig historia, sån feel good film tycker ja. Fast det finns inte så mycket att skriva om den.


  $$$





Efter det kollade jag på 50 first dates med Adam Sandler och Drew Barrymore. Den måste jag säga va lite annorlunda, men väldigt bra. Men på något sätt lite läskig också, det att hon led av närminnesförlust. Och aldrig kom ihåg något!

Så slutar den ju med (ni som inte sett filmen behöver inte läsa detta jag ska sriva nu, om ni inte vill veta slutet) att hon vaknar upp på en stor båt, och innan hon går upp så kollar hon på en film om sitt liv. Så går hon upp på däck och där väntar hennes 4 åriga dotter och hennes man och pappa. Men hon kommer inte ihåg sin dotter liksom och heller inte sin man, förutom av det hon såg på bandet innan hon gick upp. Det är ju förfäligt!

   En gullig sak i filmen va definitivt den lilla pingvinen med röd tröja, han va ju så söt!


$$$




Okej blev kanske inte så väldigt många filmer, men det tog några timmar att ta sig igenom dom!

Nu ska jag gå upp och dela ut pølser i brød och brus

Volbeat - Maybelline i Hofteholder <3 <3


Sockerchock

Ja hade en sån konstig dröm i natt, den va såhär:


Det var jag, Emma Fredh och någon annan tjej som skulle på något läger med några andra människor. Väl där så skulle jag och dom andra två tjejerna utforska området lite. Så vi tog en rullstol och satte oss i och körde på en tågbara. Så efter en stund kom vi fram till en vacker sjö och vi stannade där en stund. Efter en stund ser vi att en utter kommer simmande under vattnet mot oss, och då ropar Emma att vi måste springa för uttrar är väldigt farliga. Så alla hoppar på rullstolen och börjar rulla hjulen, men vi får ingen bra fart. Vi kommer till en tunnel och då får jag en ide. Så jag tar upp min kamera i den mörka tunneln och börjar ta kort på uttern och mina vänner. Uttern blir rädd för blixtrarna och springer iväg.

Vi rullar tillbaka igen för att joina våran grupp. När vi har kommit en lite bit hittar jag lite godis som jag plockar upp och äter, men dom andra tjejerna säger att jag inte borde äta godiset. Jag blir på dåligt humör men fortsätter i rullstolen. Efter en stund ser jag en plastburk med smält marshmallows, och jag ropar att jag alltid velat smaka på det! Men dom andra försöker stoppa mig, och då blir jag jättearg. Så demonstrativt tar jag upp en paket med socker och häller i burken med marshmallows, och äter upp det!


Ja ska man analysera denna dröm nu då…Mm ja har väl tänkt lite för mkt på godig helt enkelt, jag hade ju som nyårslöfte att inte käka godis fören på lördagar. Och det gick inte så bra, jag tror att jag börjar med det nästa vecka! Men man måste väl sakta avvänja sig från det, de blir ju mkt godis och annat sött under hela jul fram till nyår liksom!



En annan sak också som var väldigt konstig, det va då häromdan och vi skulle äta middag. Och jag skulle värma nyponsoppa (ja vet att det är en konstig middag, men Anthon sa att vi skulle ta det) Och jag tänkte liksom att detta kommer ju gå åt som smör, och detta kommer väl inte räcka. Men men jag serverade soppan med bröd till, och vi satte oss för att äta. Ingen av barnen hade ätit det förut =O Men Anniken (10)  började att smaka och la direkt ner skeden och sa att det smakade äckligt   >= |     Och då smakar Caroline och säger också att det inte smakade bra.


Hur kan man inte gilla nyponsoppa?


Musik

Å är kär i honom i denna låten <3 <3






Denna är bara väldigt bra!





Tack Saab för hjälpen!

Just the supernannys luck!

Jonas (tror han heter det iaf ;P ) va på barnehagen idag, och det va han som mötte oss i hallen. Han började prata med mig om hur ledigheten hade varit och lite så. Så frågade jag hur han hade haft det över jul, och han hade haft det bara bra. Men så sa han något som jag inte hörde, och så började han prata om någon som hade kastat upp (kräkt) över allt där han bodde. Då vaknade jag, och det blev liksom What? Men jag sa inget, bara fortsatte att lyssna. Men då önskade jag att jag hade hört början. Berättar man sådant om det är ens vän som har spytt? Eller är det så att han har en unge? Typist det måste va hans unge, eller hur , shit också han har barn! grrr… Just my luck!
 

Det va vart så gött nu i 1 ½ dag, för Anne Grethe har varit på möten och sovit på hotell. Det blir så lugnt i huset när hon inte är här, fast det blir ett väldigt liv när Anthon ska lägga Caroline, han vet inte riktigt hur han ska tackla den ungen!

  Han borde kolla på “nanny akuten” eller vad programmet heter. Det är alltså en nanny som kommer till en familj har problem med stökiga ungar eller liknande.

 Det programmet har jag iaf kollat på några ggr, och tycker dom ger väldigt bra råd! Hehe nu låter jag väl som en mamma!


Annars har dagen varit lugn, lagade köttkaker, potatis, brunsås och stekta sockerärter och även riven morot.
Det är weird men jag längtar inte hem, det är faktiskt skönt att vara hemifrån. Dessutom blir jag så lat hemma, man bara sitter och har det gött liksom. Det blir inget nyttigt gjort.


XOXO


 


Arn

Nu äntligen har jag sett Arn- Tempel riddaren, den va dock inte så bra som jag hade hoppats på. Fast jag hade ganska höga förhoppningar om den filmen, så jag vet inte om något skulle kunna leva upp till det. Iaf så va det en mysig film. Jag saknade dock någon jättesnygg kille i filmen, ni vet någon som är så snygg att man bara dreglar =P¨¨¨    Det behövs ju för att liva upp filmer! 
  


vinka vinka

  Då va man till tillbaka i Norge igen. Igår körde vi först Magnus till sin buss, och sen åkte vi vidare för att hinna med min. I Gbg gick vi runt inne på bussterminalen och stannade till på Burger King och tog oss varsin burgare. Det va då jag, Patrik och mamma. Bussen kom i tid och jag gick in och satte mig till rätta. Mamma och Packen stod och väntade och vinkade åt mig, efter en stund såg jag att dom frös väldigt mkt så jag vinkade åt dom att dom skulle gå till bilen. Dom behövde inte stå kvar och vänta på att bussen skulle åka.


Först timmen sov jag, sen stoppade vi vid Torp för att släppa av och släppa på några. Då hoppar en tjej på och sätter sig vid en annan tjej bakom mig. Och då börjar den ena tjejen att prata med hon som sitter bredvid. Och under de sista tre timmarna till Oslo så får jag höra hela hennes livshistoria! Den va väldigt hemsk faktiskt. Vid 4 årsåldern hade hennas föräldrar börjat dricka, och det utvecklades till att dom blev alkoholister. Pappan va väldigt elak och slog henne många gånger, och hon fick själv ta hand om sin 4 åriga syster när hon själv va sju år. Ja så va det mkt emellan, och inte fören hon blev 19 år så lyckades hon ta sig ur det hela och börja leva ett normalt liv. Nu va hon föreläsare och hade varit i nästan hela Norge och Sverige och föreläst om alkoholism och sig själv.


   Jag kunde alltså inte sova, så jag tjuvlyssnade på henne hela vägen. Hur lyckas man prata non stop om sig själv i tre timmar? =J

Väl i Oslo S så släpade jag min nya gula resväska till tågstationen och tittade när min tåg skulle gå. Jag brukar få vänta länge och va inte alls beredd på att tåget skulle gå om tre minuter. Så då fick jag lite brådis, men jag kom med det. Det ÅÅ såå skönt att krypa ner i min säng och stäcka ut mig och somna.

   Så idag, måndag, började barnen i skolan och barnehagen. Så dom är alltså inte lediga som dom svenska ungarna är. Jag hade gärna också vart ledig de klämdagarna!



Saknar redan Moa, Sabina och min BMW! 
   Och Moa jag va inte arg på dig i lärdas/söndas. Jag fick det att låta som om jag tyckte det va skönt att slippa dig ett tag. Men så va det absolut inte, det är jättetråkigt att va utan dig, och Saab. Jag blev på lite dåligt humör när vi gick hemåt från Lounge. Sorry! 
Kram på er


Hej, jag kör BMW ska vi hångla?

Gårdagen spenderade jag på Ullared med min familj , eller inte direkt hela dagen. Vi åkte nog dit vid 1 tiden och kom hem vid 6 tiden igen. Sabina och Moa hade snackat sig samman och undrade om vi skulle ha filmkväll eller något. Så när och väl kom hem från shoppingturen med en tom plånbok så åkte jag och hämtade Sabina, med min BMW (gillar att skriva Min BMW). Ja njuter av varje sekund när jag kör min bil, den är såå fin. Men men jag plockade alltså upp Saab och åkte sedan till Moa i Hyssna. Vi kollade på “Bröderna Grimm” och tjatade lite! =P



   Under filmens gång blev det bara kallare och kallare i lägenheten, till slut tror jag nästan det va minusgrader…brrr Så vi tog min BMW och åkte till Bgd och gick in på Statoil och köpte lite att käka. Väl hos Moa igen så bestämde vi oss för att det va för tidigt för att åka hem och sova. Så vi åkte till Skene och fixade oss i ordning och åkte sedan till Lounge. Saab fick vara nykter och köra min bil!!! jag satt som på nålar, ja va asskraj att hon skulle krascha min BMW.


   Vi kom ganska sent till pubben och hann bara dansa i en timma innan det stängde. Juste jag testade min nya raggningsreplik också, eller Saab har sagt den till mig så ja va ju bara tvungen att testa den. Så när vi är ute och tar lite frisk luft ser jag mitt tillfälle och valsar fram till en kille som jag snacka lite med förut. Och så säger jag: Hej, jag kör BMW ska vi hångla!

Hihihi ja kan bara säga en sak och det är att det fungerade = P


Senare åkte vi och satte oss hos Saab och spelade kort en stund. Efter det körde vi hem Moa. Klockan hann nog bli 4 innan jag va hemma. innanan jag gick in skulle jag ta mig en cigarett men hittar tändare. Så jag står på parkeringen och fipplar efter eld. Och då från ingen stans stannar en bil och en kille vevar ner rutan och räcker mig en tändare. Tack!

Innan jag åker till Norway igen så ska jag ta ett kort på min Bajs Mellan Wäxlarna, som Moa skulle säga det! Men iaf så ska ni alla få se den skönheten! =)




Pussa på er!


2009

Jah då har det alltså blivit 2009, ovanligt att skriva det nu istället för 2008. Men det är väl alltid skönt när det kommer ett nytt år, man kan liksom lägga gamla bekymmer bakom sig.


   Igår åkte ja till Moa på eftermiddagen, saken va den att jag inte hade något att ha på mig när ja skulle till Saab på party. Så då är det bra att man har Moa <3 Vi rotade igenom hennes garderob och till slut hittade jag något passande. Ja bad henne 1000 ggr att hon skulle följa med mig till Saabs fest. Men hon va fast besluten att gå till den fest hon hade lovat att gå till. Klockan hann bli mkt innan jag kom iväg från Moa, och jag skyndade mig hem i min BMW. Först åkte jag till lägenheten för att fixa iordning mig för att sedan åka till mormor och morfar. Nästan hela släkten va där förutom några sjuklingar som stannat hemma. Vi åt gått och kollade på när småsyskonen sköt lite rakete. Det va jag och Elsa (3år) som va bästisar, så vi gick runt lite och pratade och bråkade. Min moster Lena berättade en så kul sak;

   Häromdan på barnavårdcentralen hade Elsa sett en liten baby som hon tyckte va väldigt söt. Så hon frågade sin mamma om hon kunde få en sådan, men mamma Lena säger lite förvånat nej. Fast då säger Elsa att dom kan köpa en baby i Ullared! Gulligt eller hur!



Vid 21 tiden hade vi ätit tårta (det va ju morfars födelsedag) så då började jag och Magnus göra oss i ordning för att åka till Sabina. Vi va tvungna att åka så tidigt för att jag hade Saabs klänning i min bil, juste! Hon är skyldig mig ungefär 300 spänn för den, det va ju ja som betalde den. Vi åkte till lägenheten för att lämna BMW:n, den vill vi inte ha stående på Hedbo! Vi tog drickan och gick sedan hela vägen till Saab, det tog nog 15 minuter tror jag. Bara tjejer hade kommit när vi kom fram, men strax efter oss så kom en gäng killar. Så då börjar väl festen och den är riktigt trevlig, dock inte så vild som jag hade hoppats på. Det va Moa som saknades helt enkelt!


   Vi hade lite raketer att smälla så emellanåt gick vi ut och pangade lite, och mellan varven rökte vi slut mina sista cigaretter. När klockan närmade sig 12 gick vi ut med våran champagne och glas, och gjorde oss redo för att skåla! Det va väl sekundskottår eller något, alltså 2008 va en sekund längre än de andra åren, så man skulle räkna ner såhär: 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,1,0! Men vi räknade aldrig ner, för alla klockor gick olika så vi viste inte exakt hur mkt klockan va.

Sabinas granne, som va en full tant i 50 årsåldern pratade lite med mig och dom andra. Hon snodde även en nästan full champagne flaska! Men så gått va det inte, så det va inte hela världen.


   Det som va mest en besvikelse över festen va att utbudet på killar inte va så lyckat. Från början va det ganska många killar men efter ett tag gick några så då blev det bara fyra killar. Två av killarna va gamla högstadieklasskamrater, och dom kunde man inte flirta med, den ena hade ju flickvänn också! Och en av dom andra killarna hade Saab siktat in sig på, och den andra va inte min smak. Så det blev ingen nyårsflirt. : \

Nu tjatar Magnus och Patrik om att dom ska få Internet, så jag får väl börja avrunda det hela. Men jag får väl skriva några sista meningar…


Efter tolvslaget började festen sakta bli segare och segare, och alla började bli trötta och nyktra. Så vid halv 3 började jag och Magnus göra oss redo för att gå hemmåt, de andra tjejerna skulle också dra. Det är alltid skönt med en promenad efter att man har festat tycker jag, ochdet va det när vi gick hem också. Fast det va en aning kallt… Väl hemma va det ännu skönade att krypa ner i sängen och somna.



Gott nytt år på er! Snart åker jag tillbaka till Norway, exakt den 4 januari! Patrik påminde mig just om att jag kunde skriva om jag hade något nyårslöfte…men jag kan inte rikigt komma på något jag ska ha. Men jag tror jag ska satsa på att inte äta godis på vardagarna. Och så ska jag nog börja gå ut och festa mera! Men vi får väl se om jag håller det, jag kan inte äns komma ihåg vad jag skulle göra förra året!


God fortsättningspussar Suss! <3 <3


RSS 2.0