Nu bär det av

Snart bär det av, vi tar en tur till Bergen i helgen. Eller vi siktar mot Bergen, men vi får se vart vi kommer. Vi kommer bara borta tills på söndag. Supert, vi har många platser att besöka, fina berg, fjordar och sjöar. 

Kan inte lova att jag håller bloggen uppdaterad, men vi får se om det finns trådlöst på någon donkan eller burger king.

Men ha det så bra nu sticker vi på en liten trip!

Ny teori

Jag och Tanya har kommit på det! Varfør vi båra pratar svorsk, svenska och norska. Jag har ju alltid tænkt det så att man hør mer norska æn svenska och dærfør går det øver att man børjar bryta på det. Delvis tror vi att det ær så fortfarande.  Men vi har en annan teori nu. Jo saken ær den att många førstår inte vad vi sæger nær vi pratar helt på svenska. Så nær vi pratar vanligt med någon norsk så sæger den; Va? Va? hela tiden. Det går inte ha en ordentlig konversation. Och det ær otroligt jobbigt om någon sæger va hela tiden. Så vi  lægger till norska ord dær vi vet att dom behøvs. Ændå nær vi ær på krogen så sæger dom som møter oss før førsta gången att dom førstår svenska. Bull shit.  Visst førsår dom ganska mycket, men inte fullt så mycket att man kan prata i sin vanliga takt.

Thats it!

Borta...

Idag blev det en tur till Tusenfryd, vädret sög men vi åkte ändå. Vi hade det riktigt roligt, men det blev lite kallt att gå runt i regnet. '
   Vi hade gått färdig vid halv 7 tiden och gick mot bilen. Väl där började jag leta efter mina nycklar, som ALLTID ligger i det lilla facket. Men inte idag. Vi letade och letade i väskan och bakluckan på bilen som inte var låst, mina nycklar va borta... Vad skulle vi ta oss till? Borta.  Vi gick tebax till till Tusenfryd till kundservice och frågade första bästa om dom hade fått in några nycklar. Till våran lättnad svarar hon ja, och hon hänvisade oss till en annan person som satt där. Så han säger att vi får beskriva mina nycklar så att han skulle vara säker på att det va mina. Så han frågar: Jaha hur ser dom ut? Jag är dåå lättat över att någon kanske  har mina nycklar att jag inte tänker på vad han säger så jag nästan ropar ut, samtidigt ropar Tanya det ocskå: Det är en BMW!!! Det lät nog lite roligt tror jag, men vi var förtvivlade över mina nycklar. Så började vi babbla i min på varandra hur nyckelknippet såg ut. Så svarar han: Ja ha, men dom har jag gett bort till någon annan som frågade efter dom...   Luften gick ur mig, men så säger han snabbt att han bara skojade och att han hade dom. Herre gud vilken lättnad. 

 Vi tog oss vidare till Vinterbru strocenter och kollade runt lite i butikerna. Och där, där hittade jag VÄRDENS FINASTE skor. Ja dom va rikigt fina, helt nyinkomna, ja va bara tvungen att ha dom i min lilla skosamling. 





Älskar dom.    

natti natti ska sova nu, upp tidigt i morn och jobba.

Dagen är din! ; )


Skönhetssömn

Sover hos Tanya i natt så åker vi till Tusenfryd i morn när vi har vaknat.
 Vi stack till krogen i gårkväll och spelade biljard och träffade bekanta. Man börjar känna många av dom som kommer dit nu. Vi spelade otroligt mycket biljard, men vad som så chokerande va att vi va dåliga!! ja tro det eller ej, men det gick skit. Båda två hade en dålig dag tror jag, keligt. Men vi spelade hela kvällen ändå vi hade ju inte tänkt ge upp bara för att vi va  dåliga. Lite pinsamt va det dock, men Sverige höll huvudet högt iaf!  Vi skojade om att det va match mellan Sverige och Norge, någon gång va det Sverige vc Chile. Sorry det svenska folket men vi ligger inte bra till i biljard.

Iaf gick vi hem tidigt (vid 2) för båda två skulle upp på morgonen och jobba. Men det är såå keligt att gå hem vid den tiden alla va där då... Men vi kunde inte gå senare ja skulle liksom upp halv 7, yeey. Men ingen alkohol blev det iaf, eftersom jag nu för tiden tar på mig ansvaret och kör. Och det känns helt okej, det är skönt att må bra dagen efter också.

Efter jobbet började jag bli trött så jag satte mig och läste men kände efter en stund hur ögonen började falla ihop, så jag tänkte ta mig en liten tupplur, klockan va då 4 och ja vaknade vid halv 7 när Tanya ringde. Det blev en lång tuppis. Men skönt ändå att ta igen lite förlorad skönhetssömn.

Nu ska vi ut en tur på våra rollerblades, see ya

Lite galet kanske.

ja har nog blivit galen, eller så drack jag før mycket kaffe i går. Men jag hørde opera i mitt huvud nær jag låg och førsøkte sova. Jo sækert!  Ja kunde inte somna ofc! (prøva sjælv att sova till opera) klockan va då ændå kvart i 12 nær jag la mig, och somnade kanske inte på en halv timme.

grrrrr!!!

Før tredje kvællen i rad besøkte jag och Tanya favoritpubben. Spelade några parti biljard, vi rockade. Ingen alkohol eftersom jag kør, så det blir två koppar kaffe. Alla som jobbar dær vet snart va vi ska ha i kaffet eller inte.

Nær vi trøttnat dær så åkte vi en liten rut på våra rollerblades. Och jag har lært mig att bromsa, vilket lættnad. kænns 100 ggr sækrare att åka nu =)  Åkte i ca 20 minuter sen kørde jag hem Tanya och kørde sedan hem mig sjælv. 

Hade tænkt mig att Saab skulle vara inne nu, men hon ær væl ute och røjer...Vi skulle ju ta ett snack om hennes lilla trip hit. Nær nu det skulle kunna bli...
   Hade dessutom ræknat med att mamma och alla skulle komma och hælsa på en dag, men jag tror dom struntar i det. Dom har såå många stællen dom ska åka till, Glasbruk i småland ( dær har dom inte varit i 20 år i rad) ,   Åtorp, Hai chaparall ( dær har vi heller inte varit i 100 år i rad)   ja allt måste gøras på en semester. jaja nu ær jag lite sur och nere, så ja ska lægga mig...go natt

Mission completed

Folk har haft en mærklig førmåga att førsøka køra på mig hela veckan. Dom kør ut rætt framfør mig i korsningar, eller från vanliga småvægar. En gång va det dock mitt fel eftersom jag glømde høger regeln. Men alla andra gånger har det inte varit mitt fel. idag hænde det igen, och personen i den andra bilen hade nog hittat på en vænsterregel. Bara det att jag råkade trycka på gasen istællet før bromsen, så svicchhh vilken fart jag fick førbi =D

Bara det att det skræmmer mig inte så værst nær jag kør hemtjænstens bilar. Men ær det Lille skutt (BMW) jag kør så blir jag rædd. Vill inte att något ska hænda honom...

Igår på min lilla cykeltur så møtte jag en stor hund på cykelbanan, Jag såg den inte førs och blev lite chockad nær den pløtsligt hoppar fram framfør mig och skæller. Den va helt sjælv utan någon synlig ægare. men den såg inte før snæll ut,dær den stod och morrade och skællde . Jag skulle kunna tænka mig att den skulle bita om man inte passade sig.  Jag tænkte att jag bara åker førbi och inte bryr mig om den, men den jækeln springer efter mig!! Men jag gør " En Malin"  och hoppar av min hoj, vænder mig mot hunden kollar stint på den och sæger: FYY PÅ DIG, GÅ HEM!  Lite chockad hund springer ivæg.   Mission completed.


hei det ær mej

Har varit ledig idag =). Super nice! Sov dock till 11, vilket ær otroligt ovanligt før min del, jøsses det ær allt før længe. Annars har jag bara latat mig hela dagen, tvættat lite klæder och kollat på tv. Va tvungen att uppdatera mig lite om hur det står till i "Våra bæsta år". Får aldrig tid att se den då ja næstan alltid jobbar dag. Men den serien ær såå førutsægbar, så man missar inte mycket om man tappar några avsnitt då och då.  

Efter att jag latat mig till ca 3 så fick jag panik, jag gick fortfarande runt i mjukisbyxor och nattlinne. " Herre gud jag har inte varit ute och rørt mig eller tagit frisk luft på hela dagen" tænkte jag.  Så jag  klædde mig och hoppade på cykeln ner till Liertoppen, och førlorade mig sjælv i rean. Nje så illa va det kanske inte, men det fanns mycket att køpa. Hittade æven en pressent till Magnus som fyller år i mitten av augusti. Skønt att slippa bekymra sig mer om det =P Annars fick jag køpt två t-shirtar, leggins, ørhøngen och ett armband till mig sjælv, Funny!

i gårkvæll åkte jag och Tanya till pubben och tog oss några parti biljard. Men jag blev så irriterad, det va några fula gamla gubbar dær. Och någon ful som la sig i spelet hela tiden, skøt dig sjælv liksom, och låt oss spela hur vi vill. Dom tror ju att dom ær något, kladdar på unga tjejer, fy fan!  Vi åkte dærifrån vid halv 1, båda va lika irriterade. Vi bæstæmde oss før att det va før tidigt før att lægga sig så vi letade upp "yes man" på internet. Efter en stund førjar den lagga och vi håller på att bli galna så vi stænger av den. Annars va den jætte kul! 

Vid halv 2 ær jag hemma igen och går och lægger mig, och vaknar som sagt vid 11.  

Bromsa med rollerblades!

Ær nu tebax efter min lyckade semester hemma i Sverige. Gjorde inte allt jag hade tænkt mig men hade fullt upp iaf. Superkul!

I går åkte jag och Tanya runt på en cykelvæg med våra rollerblades. Vi tog oss fram och tebax på ett perfekt stælle, alltså inga før stora nedførbackar! På något sætt ær det ju helt omøjligt att stoppa nær man får før bra fart,  hur gør man?!  Ær det kanske det græsmattor och lyktstolpar ær till før. Ett av mina førsta førsøk att bromsa i  ca 110 km/h relaterade till att jag fløg ca tre meter øver en græsmatta. Haha det va ju lite roligt, ni skulle ha sett det!  Ja tror jag ska køpa hjælm, handlesskydd och knæskydd! 

Vaknade av att det va iiiskalllttt i mitt rum, såg då att jag hade glømt stænga det lilla fænstret, och det stog helt uppe. brr. Jobbade till 15 idag. Hela førmiddagen kørde jag runt med hur lite bensin som det går! ja orkade heller inte tanka eftersom jag då først måste till kontoret och hæmta koden till betalkortet och sen ta mig vidare till macken. Så jag høll tummarna att jag skulle klara det, till slut va visaren under minimun strecket. Men det gick, bra bilar. Lille skutt skulle inte ha klarar det. Bmw:n alltså.
Om en stund ska jag ut på assfalten igen och træna på att bromsa. Men først ska jag førsvinna i boken Asyl.

Ha de då!  ; -P

REA!!

Var inne i Sandvkia strorcenter i går och shoppade loss, eller kanske inte. men det va mycket rea, så man kunde køpa lite grejer. Så jag kom dærifrån med ett par byxor, tro det eller ej, Harembyxor. Ja gillade dom inte från børjan nær dom va så inne, men nu tycker jag att man kan ha dom på sig, OTROLIGT bekvæma va dom också.  Gula høglackade skor( dom ær så fina, har kollat in dom førut och nu va dom på REA!) . Och så førvæntar jag mig att det ska bli sommar så jag køpte en klænning på Indiska.  Ja gick dær inne från ca 15:00 till 18:00. Ja jobbade næmligen først dag och sen blev någon sjuk så jag fick jobba halv kvæll. Men det gick bra, fick ju jobba med min favoritkollega =))  Tyværr jobbade han kvæll idag och ja jobbade dag.

I morgon vid denhær tiden ska jag vara på væg hem mot Sverige om allt ær som det ska. Ja åkte direkt efter jobbet.  Ska ta en lite annan væg nu som troligen ska gå fortare. Før det blir onødigt før mig att ta vægen først till Oslo och sen mot Gbg. Hærifrån till Oslo tar ca 25 minuter, och det ær fel håll. Så ja ska åka mot Drammen istællet och ska då komma till någon tunnel, ja jag har fått nogare vægbeskrivning av Birgit.  

ha det bra, ska nog sløa lite framfør tvn, har ju jobbat hela dagen.


massage någon?!

Urs va min rygg plager mig idag! Hela morgonen tills jag fick letat fram en værktablett. Hittade två Magnecyl i væskan och dom klarade jag mig på hela dagen, tills nu. Kænner igen att det kommer tebax . Det sitter snett på høgre sida vid svankryggen, skulle behøva en massage.  

min kæra

Hade ræknat med att bara jobba till halv 1 idag, men icke sa Nicke. vi fick så mycket att gøra att jag fick stanna dær till halv 4.

hade læmnat lillbilen på jobbet i natt eftersom jag jobbade kvæll och Birgit med, så vi åkte tillsammans hem och till jobbet næsta dag. Men ja tyckte det va synd om bilen att stå dær alldeles sjælv, den undrade nog varfør jag inte tog den med hem.  Den tyckte nog det va skønt att stræcka lite på sig på motorvægen hem  ;-P   . Min kæra kæra bil.


bara inget speciellt


Så idag har jag jobbat dag, så tio øver sju i morse åkte jag till jobbet. Orkade inte fixa någon mat innan jag åkte så jag skalade bara en morot som jag fick ta till lunch .


Om en vecka åker jag hem, yeey! tar bilen på torsdag direkt efter jobbet, ca 15:15. Så då tutar och kør ja. Som vanligt kommer man ha fullt upp nær man væl ær hemma.  Jag ska:

  • Åka till Liseberg med familjen.
  • træffa mina søta vænner Moa och saab
  • Tvætta bilen. Den har blivit något tokigt sketen inne i, nu har det ju rengnat så den ser okej ut utanpå.
  • Åka och køpa lite småsaker till Tanya. Hon fyller dessutom år i morgon så får køpa någon present också. Hon ær dock på semester nu, så nu ær jag ensam..
  • Jag skulle också vilja åka till den sko affærn i Borås som har 3 før 2, men ær osæker på om jag få tid till det.
  • Plocka lite vackra blommor att lægga på Sussie och Daisys gravar, æven Harriets.
  • Vi ska passa min exmarsvin, haha dom ær inte mina længre alltså. Men hon som har dom ska på semester i två veckor. Det ska bli mysigt att se lilla Anki och Stella igen. undrar om dom ær lika tjocka som nær vi læmnade bort dom. (mamma tyckte om att ge dom mat!!!) 
  • Bara njuta av att vara hemma med mina næra och kæra. 


 Har inte ont i baken længre så ska nog ge mig ut på en cykeltur till Liertoppen (køpcenter!)
 
    Have a nice day!
 


kvæll

Min chef har ringt hela dagen, kan du jobba då, jobba dag istællet før kvæll den och den dagen. Ska jobba halva kvæll i kvæll, så børjar halv 7. Jaja

Waking up in Vegas

katty Perry Waking Up In Vegas.   Klart den bæsta låten just nu!


Cykeltur

Idag ær jag ledig! Har tatt en sovmorgon till 10:15, lite længe kanske men jag orkade inte gå upp tidigare. Kom hem igår från en vældigt lång cykeltur i gårkvæll. ja køpte mig en cykel på "Smart Club", den ær rosa och rød.  Tænkte att jag kanske kunde cykla till jobbet ibland och inte ta bilen nær jag ska åka och bada eller något. Det blir ju dyrt i att alltid åka bil, och åkter jag mot centrum så fins det aldrig gratis parkeringsplats føre kl 17:00. 
Men i går iaf efter jobbet så tog jag min packning och cykel och børjade min lilla tur. Jag hade næsten ingen aning om hur jag skulle åka før att komma till Sandvkia, Ja åker ju alltid bil och det ær på stora vægen. Ja visste dock att jag skulle ha følje men " Gml. Drammen veien" . Och som tur  va så kunde jag følja den næstan hela vægen, kørde lite fel då och då. Men till slut kom ja ut  næstan precis vid mitt jobb, perfekt.  Då kollade jag på klockan och det hade tagit ca 1 h och 45 minuter. Och det kændes i min bak! Sen hade jag kanske 25 minuter till Sandvika. Aj.  

   Ja och Tanya møttesutanfør storcentret och åkte sedan vidare till Kalvøya och hoppade øver en engångsgrill =P någon ukrains tradition. Man skulle ju egentligen hoppa øver en lite større eld,  men vi tog en liten grill. Anledningen till att man gør det ær før att man ska finne "den rætta".  Førs sa hon att nær man hoppade skulle man snart gifta sig, jag slutade hoppa direkt!!  Men så berættade hon att man skulle hitta den rætte liksom, och det låter ju fint.

   klockan blev ca halv tio innana vi børjade cykla ivæg. Tyværr skulle vi ju åt helt olika håll. Vægen hem tog sååå mycket længre tid, det va ju bara uppførsbackar, och inga små uppfør! jag va så sliten och hade ont i baken att jag gick mer æn hælften av vægen. Vid den tiden hade jag trøttnat på att cykla, men jag måste ju ta mig hem. Den sista biten ær en væg i skogen och klockan va kanske kvart på 12, ja børjade tænka på bjørnar som skulle jaga och døda mig. Men jag va så trøtt att jag inte orkade hopp på cykeln, och det va dessutom uppfør. Men så hør jag ett høgt KNAAK ( som en pinne som knæcks) i skogen. Då flyger jag upp på cyckeln och kør det fortaste jag kan tills jag knappt kan andas. Till slut ær jag hemma, vilken lættnad att sitiga in i huset och bara gå och lægga sig. Ja ska ALDRIG mer komma hem så sent nær jag cyklar!

Haj haj

Sorry att jag inte har bloggat på ett tag. Har jobbat dubbla pass både  lørdag och søndag. Då jobbar jag från 07:30 - 13:30, så har jag fri till 16:30 och jobbar senare till 10:00. Så jag har bott på jobbet næstan. 
  Har inte fått internet till min dator ænnu, vi hittade inte något løsenord.  Hennes son skulle dock komma på fredag och han skulle visst vara haj på datorer.  Det ær inte kul att sitta vid någon annans dator, man har ju allt man vill ha på sin egna. men utan nætet så ær du datorn lite kelig.

Vaknade vid 4 i natt av værldens åskvæder, men det drog ganska snabbt bort. Det ær ju lite mysigt tycker ja, men kanske inte mitt i natten under sjønhetssømnen. jag blir alltid væckt då! hihi

førfærligt!

Nu har jag æntligen kommit från "familjen" . Så i går efter jobbet åkte jag till Birgits(hon jag ska bo hos) hus. Ja hade egentligen tænkt att åka och bada en svæng med Tanya, men jag blev så trøtt nær jag væl kom hit. så jag satt uppe till hav 1 och kollade på Forrest Gump. Han ær ju så søt! Jag gråter floder i slutet nær Jenny dør. 

Men iaf jag hade ton med packning med mig hit, så jag har slæpat in allt i rummet jag ska ha. Så idag har jag børjat att packa upp lite. MEN VET NI VAD!!! Jag øppnade garderoben som jag skulle ha, och dær inne hænger lite jackor, okej. Men så får jag syn på en helvit pælsjacka!!! Varfør køper folk det? Jag læste på lappen på jackan och det står "rabbit" Harregud! Det ær ju førfærligt  stakars kaniner!   >= (

Jajaj nu ska jag packa upp lite mer och sen åka och bada. Jag sitter vid Birgist dator før jag har inte fårr løsenord till internet så jag kan anvænda min egna. dærfør får ni løsa min text med norska bokstæver. Hoppas det går bra ændå!

Have a nice day!



RSS 2.0